Hæren bestiller raskt amerikansk Switchblade 300 vagrantammunisjon: Hvem sin feil er det?

I anledning Eurosatory-utstillingen som fant sted forrige uke i La Villette, reiste hæren, gjennom sin sjef for Pan Bureau, oberst Arnaud Goujon, muligheten bestillingen på amerikanske Switchblade 300 vandrende ammunisjon fra amerikanske AeroVironment, siden bekreftet av departementet, med sikte på å fylle et akutt kapteinunderskudd. Denne prosedyren er ikke eksepsjonell, spesielt siden Switchblade 300 ikke er spesielt avansert eller spesielt dyrt utstyr. Det vil faktisk tillate infanteri eller demonterte enheter av hæren å utstyre seg med en presisjons evne til indirekte ild, som komplementerer den eksisterende forsyningen av direkte ildammunisjon som M4-raketten, Eryx-missilet og den nye MMP. Fra et operativt synspunkt er dette utvilsomt gode nyheter. Men fra planleggings- og forutsigelsessynspunktet er dette en enorm fiasko, ettersom behovet var forutsigbart og forventet, og den franske forsvarsindustribasen har kapasitet til å svare på et slikt behov på kort varsel, hvis ikke villig til å gjøre det.

For det første er teknologien for å slenge med ammunisjon alt annet enn nyere. De første prototypene av disse dronene utstyrt med en militær ladning som eksploderte ved kontakt eller nær målet, dukket opp på 90-tallet, spesielt i Israel etter den operative suksessen med bruk av droner mot luftvernforsvaret av den syriske hæren i Libanon i 1982. Modellene for tiden i bruk, som Harop og Switchblade, ble utviklet på 2000-tallet, og ble tatt i bruk i krysset mellom årene 2000 og 2010, nesten 15 år siden i dette. De israelske hærene har dermed brukt sin vagrant ammunisjon i Palestina, Syria og Libanon siden begynnelsen av 2010-tallet, og de amerikanske spesialstyrkene implementerte den første Switchblade i 2012 i Afghanistan og Irak. Faktisk er teknologien gammel og tilstrekkelig distribuert til å tillate sivile operatører å «tulle» med herreløs ammunisjon basert på kommersielle dronemodeller, slik tilfellet var i Syria i 2014, da i Libya.

IAI HAROP LoiteringMunition analyserer forsvar | Nagorno-Karabakh konflikt | Russisk-ukrainsk konflikt
Harop var en av de herreløse ammunisjonene som demonstrerte sin effektivitet under Nagorno-Karabakh-krigen i 2020

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Nagorno-Karabakh konflikt | Russisk-ukrainsk konflikt

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler