Den franske marinen demonstrerer relevansen til det dobbelte mannskapet for å bevæpne fregattene sine

I 2019 kunngjorde generalstaben til den franske marinen starten på et eksperiment som tillater to FREMM-fregatter av Aquitaine-klassen, Aquitaine med base i Brest, og Languedoc med base i Toulon, skal utstyres med 2 mannskaper, som det som lenge har vært praktisert for sine atomdrevne ubåter. Fregatten Bretagne ble også bevæpnet med dobbeltmannskap i 2020, og fra nå av vil alle FREMM-er i Aquitaine- og Alsace-klassene være utstyrt med denne egenskapen. Målet er å la skip opprettholde aktiviteten til sjøs i 180 dager per år, samtidig som trykket på mannskapene reduseres til kun 90 dager per år, sammenlignet med 110 til 140 før det. I tillegg kan utskifting av mannskaper utføres direkte i operasjonsteatrene, for ikke å måtte sette i gang store transitter for hjelpeskipene, noe som gjør det mulig å øke utover dagene til sjøs for hvert skip, antall operative sjødøgn sammenlignet med forrige modell.

Relevansen av denne operasjonsmåten har blitt tydelig de siste månedene, spesielt under utplasseringen av fregatten Bretagne i Nord-Atlanteren i oktober i fjor for å integreres med SNMG 1 (Standing Nato Maritime Group 1) for å kontrollere bevegelsene til russiske marinens skip og ubåter i Nord-Atlanteren, særlig mellom Kanaløyene og Island, men også for å delta på øvelsen FLOTEX SILVER 21, som ble arrangert i slutten av november utenfor norskekysten. Etter to måneder med intens operativ aktivitet ble A-mannskapet på Bretagne faktisk erstattet av B-mannskapet under et mellomlanding i den islandske havnen i Reykjavik i slutten av desember, noe som gjorde at fregatten kunne gjenoppta sin operative stilling i begynnelsen av januar. i ytterligere to måneder. Dette mannskapet utmerket seg synlig siden den øverstkommanderende for den franske marinens Atlanterhav, viseadmiral Olivier Lebas, offisielt sendte sine gratulasjoner til mannskapet på fregatten FREMM Bretagne, i møte med tøffe forhold på havet (den skip som har krysset 17 lavtrykkssoner under utplasseringen), men også for dets effektivitet og "dets betydelige resultater mot russiske fartøyer".

Kazan SSGN Militær planlegging og planer | Militære allianser | Forsvarsanalyse
De nye russiske ubåtene i Yassen-M-klassen tilbyr mye bedre ytelse enn forgjengerne, inkludert på det akustiske området

Vi kan i det uendelige spekulere i betydningen av denne siste setningen, spesielt siden anti-ubåtkrigføringsevnene til FREMM og deres mannskaper ikke lenger er i tvil, og mange rapporter tyder på at den russiske flåten har gjennomgått en betydelig økning i aktivitet de siste årene. år, spesielt ettersom den nå jevnlig mottar nye skip eller moderniserte versjoner av sine fartøyer, slik som de nye SSGN-ene i Iassen- og Iassen-M-klassen, og de moderniserte Antei-klassen SSGN-er, skip kjent for å være mye mer diskrete enn sine forgjengere. Faktisk er det faktisk sannsynlig at B-mannskapet i Bretagne hadde mye å gjøre under sin 2-måneders patrulje i Nord-Atlanteren, spesielt siden denne perioden tilsvarte den forberedende fasen av det russiske angrepet i Ukraina. Imidlertid er det faktisk den doble mannskapsoperasjonen som gjorde at et ferskt og trent mannskap kunne overta i løpet av noen dager fra A-mannskapet, for å utføre dette oppdraget, slik at skipet kunne utvikle seg best mulig 4 måneders tid, midt på vinteren i et av de mest prøvende områdene for skip og mannskap i denne perioden, Nord-Atlanteren. Faktisk har relevansen av denne tilnærmingen blitt mye demonstrert av denne nyheten, som bare bekrefter tidligere observasjoner i andre operasjonsteatre. En annen øvelse, Polaris 21, som ble holdt på slutten av fjoråret, har imidlertid en tendens til å moderere de opplevde fordelene.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militær planlegging og planer | Militære allianser | Forsvarsanalyse

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

  1. […] Vi kunne i det uendelige spekulere i betydningen av denne siste setningen, spesielt siden antiubåtkrigføringsevnene til FREMM og deres mannskaper er godt etablert, og mange rapporter tyder på at den russiske ubåtflåten har gjennomgått en betydelig gjenoppliving av aktiviteten i de siste årene, spesielt siden det nå regelmessig mottar nye skip eller moderniserte versjoner av bygningene sine, slik som de nye SSGN-ene i Iassen- og Iassen-M-klassen , og de moderniserte Antei-klassen SSGN-er, skip kjent for å være mye mer diskrete enn sine forgjengere . Faktisk er det faktisk sannsynlig at B-mannskapet i Bretagne hadde mye å gjøre under sin 2-måneders patrulje i Nord-Atlanteren, spesielt siden denne perioden tilsvarte den forberedende fasen av det russiske angrepet i Ukraina. Imidlertid var det dobbeltbesetningsoperasjonen som gjorde at et ferskt og trent mannskap kunne overta fra mannskap A i løpet av noen få dager for å utføre dette oppdraget, slik at skipet kunne utvikle seg best mulig sin ytelse i 4 måneder , midt på vinteren i et av de mest prøvende områdene for skip og mannskap på denne tiden, Nord-Atlanteren. Faktisk har relevansen av denne tilnærmingen i stor grad blitt demonstrert av denne nyheten, som bare bekrefter tidligere observasjoner på andre operasjonsteatre. En annen øvelse, Polaris 21, som ble holdt på slutten av fjoråret, har imidlertid en tendens til å moderere de opplevde fordelene. […]

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler