Nederland bekrefter bestillingen av 6 ekstra F-35A og 4 nye MQ-9 Reaper droner

I likhet med et flertall av europeiske land og etter det russiske angrepet mot Ukraina, kunngjorde Nederland, til nå spesielt motvillige til å øke sin forsvarsinnsats, for noen uker siden en rask økning av landets forsvarsinnsats for å nå målet om 2 % av BNP i i samsvar med NATOs krav, for 2025. Og som det samme flertallet av europeiske land, har Amsterdam annonsert en kapasitetsstyrking av sine hærer, gjennom nye bevæpningsordrer. I dette tilfellet bekreftet det nederlandske forsvarsdepartementet for noen dager siden, ønsket om å bestille 6 ekstra F-35A kampfly for å nå en flåte på 52 fly, men også 4 nye MALE MQ-9 Reaper-droner i tillegg til de 4 bestilte, og et nytt parti Tomahawk-missiler fra USA, samtidig som de viser sterk interesse for HIMARS mobile rakettkastersystem som allerede er bestilt i Europa av Polen og Romania.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militære allianser | Forsvarsanalyse | Jagerfly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler