De belgiske hærene forbereder seg på å bestille 19 ekstra CAESAr NG-våpen

Etter å ha opptrådt som en dårlig elev av NATO med en forsvarsinnsats knapt over 1,1 % av BNP i 2020, og brukt mindre enn 1 % på forsvaret mellom 2013 og 2019, har belgiske myndigheter, i likhet med mange andre europeiske kanslerier, annonsert en meget betydelig økning i denne innsatsen i årene som kommer. Denne økningen vil bli gjennomført i to etapper, den første sikter mot 1,54 % av BNP i 2025, og den andre tar sikte på å nå de 2 % som kreves av NATO i 2035, dvs. 10 år etter fristen satt av Atlanterhavsalliansen. Under disse forholdene kan de belgiske hærene, som har vært økonomisk tappet i nesten 20 år, igjen vurdere en kapasitetsutviklingsplan i samsvar med deres behov og eksisterende trusler, etter å ha i alle disse årene hovedsakelig vært avhengig av motstandskraften til soldatene deres for å svare på de mange oppdragene og forespørslene de deltok i. Dette svært lave investeringsnivået over en så lang periode forklarer i denne forbindelse og i stor grad progressiviteten til opptrappingen av den annonserte investeringen. Faktisk ville det sannsynligvis vært ineffektivt å bringe forsvarsinnsatsen til 2 % av BNP i 2025, vel vitende om at utover utstyrsprogrammene vil det ta mange år før de belgiske hærene øker i makt, spesielt når det gjelder HR-dimensjonen.

Et av de første tiltakene som ble kunngjort etter denne historiske og forløsende avgjørelsen for de belgiske hærene, er ingen ringere enn den neste ordren på 19 ekstra 155 mm CAESAr-kanoner, etter en første ordre på 9 systemer signert for noen måneder siden, for å en gang igjen skaffe tilstrekkelig artillerikapasitet til å støtte aksjonen til en kampbrigade. Som tidligere vil de nye våpnene som er bestilt av Brussel være CAESAr NG, en utvikling av CAESAr 6×6 som allerede er i tjeneste med den franske hæren, og som ser ut til å demonstrere utmerkede kampevner i Ukraina. Den nye versjonen av CAESAr vil blant annet ha en kraftigere motor, med en 460 hk dieselmotor dobbelt så kraftig som dagens motor (210 hk), men også forsterket rustning brakt til STANAG 4569 nivå 2 standard. , dvs. i stand til å motstå et 7,62 mm lett maskingeværskudd på kort hold (30 meter), en 6 kg IED som eksploderer under eller i nærheten av kjøretøyet, samt splitter fra et 155 mm granat som eksploderer på 80 m. Faktisk, selv om den er tyngre, vil den nye Caesar også være mer mobil og bedre beskyttet enn forgjengeren, kvaliteter som er mer enn nevneverdige i tilfelle et høyintensivt engasjement.

VBMR griffin nærbilde 1 Militære allianser | Forsvarsanalyse | Artilleri
Som en del av CaMO-programmet bestilte Belgia 382 VBMR Griffon og 60 EBRC Serval i en konfigurasjon identisk med hærens.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO meta forsvar 114 Militære allianser | Forsvarsanalyse | Artilleri

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Inntil Kun 21. mai !

Tilbudet gjelder fra 10. til 21. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler