US Air Force og US Navy tester luftbåren elektromagnetisk pulsammunisjon

I løpet av 2000-tallet utviklet US Air Force Research Laboratory en ammunisjon hvis operasjonspotensial ikke var basert på bruk av kinetisk energi eller en stor eksplosiv ladning, men på utslipp av en puls. Elektromagnetisk som er i stand til å ødelegge elektronisk utstyr i nærheten. I 2012 gjennomførte Boeing en demonstrasjonstest av Counter-electronics High-Power Microwave Advanced Missile Project, eller CHAMP, programmet ved å ødelegge elektronikken ombord til 7 mål med dette nye missilet. Men hvis effektiviteten til teknologien faktisk ble bevist, forhindret dens begrensninger effektiv militær bruk av den, siden dimensjonene til den innebygde elektromagnetiske pulsgeneratoren krevde bruk av et missil på mer enn 6 meter langt. dvs. 50 % mer enn JASSM luftbårne kryssermissil for eksempel (4,5 meter).

Imidlertid mente USAF RL, men også den amerikanske marinen, at det var interessant å holde ut i denne retningen, med sikte på å utvikle en ammunisjon som er like effektiv, men lettere og mindre, som er i stand til å lastes inn i missiler. -ER, men også i annen mindre ammunisjon som spesielt kan plasseres i lasterommene til nye generasjons jagerfly, men også om bord på droner eller guidede raketter, mens man fortsetter å utnytte CHAMP-teknologien. Dette nye programmet, kalt High-Powered Joint Electromagnetic Non-Kinetic Strike Weapon eller HiJENKS, vil denne sommeren gi opphav på den kaliforniske marineflybasen China Lake, til en fase med tester som markerer slutten på dens teknologiske utvikling, og baner vei, hvis den lykkes, for innføring i fremtiden.

JASSM F16 forsvarsanalyse | EMP elektromagnetiske pulsvåpen | Jagerfly
CHAMP ammunisjon kan nå utstyre JASSM-ER kryssermissiler, men er fortsatt for stor til å bevæpne mer kompakte missiler

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | EMP elektromagnetiske pulsvåpen | Jagerfly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler