Britiske FCAS/Tempest og japanske FX jagerflyprogrammer kan snart slå seg sammen

Mens FCASs nye generasjons kampflyprogram som samler Frankrike, Tyskland og Spania, har stått stille i flere måneder på grunn av mangel på en balansert avtale rundt industriell deling, konkurrent britene og deres program FCAS med den nye generasjonen Tempest kampfly fortsetter å avansere, til tross trusler mot finansieringen. Denne risikoen kan veldig snart bli fullstendig adressert. Faktisk etter å ha forført Roma og, i mindre grad, Stockholm til å bli med i programmet og delta i finansieringen av det, London ville være, ifølge Reuters-byrået, på randen av å signere en historisk avtale med Tokyo om å slå sammen programmet med det japanske FX-programmet, ment å erstatte Mitsubishi F-2 jagerfly innenfor de japanske selvforsvarsstyrkene.

Denne avtalen, som kan bli annonsert i løpet av de kommende ukene, er resultatet avet langt og tålmodig diplomatisk og industrielt arbeid fra britenes side, som har ledet en sterk innsats i mer enn 5 år nå for å konsolidere en slik tilnærming. Inntil nå var det et spørsmål for Tokyo om henvende seg til britiske Rolls-Royce, og ikke til de amerikanske motorprodusentene General Electric eller Pratt & Whitney, for motoren til FX, et program som japanske myndigheter har satt av 40 milliarder dollar til. London og Tokyo kan faktisk ha stor nytte av samarbeid som går langt utover fremdrift. For britiske myndigheter ville det være et spørsmål om å løse det vanskelige problemet med den budsjettmessige ligningen som til nå har tynget programmets fremtid, til tross for den reelle, men mer enn beskjedne ankomsten av Roma og Stockholm i brystet, og dermed forevige god tro for all dens jakt. For japanske myndigheter vil dette samarbeidet tillate dens egen luftfartsforsvarsindustri å få et teknologisk gjennombrudd, men også åpne opp det hittil ugjennomsiktige europeiske markedet for japanske våpen.

FX analyserer forsvar | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly
FX-programmet har som mål å utvikle en avansert 5. generasjons enhet

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler