Polen bestiller 180 K2-stridsvogner, 670 K9-kanoner og 48 FA-50 jagerfly fra Sør-Korea

- Annonse -

Siden starten av det russiske angrepet i Ukraina har Tyskland, Storbritannia og Frankrike konkurrert med erklæringer og prosjekter for å utstyre seg med den største europeiske konvensjonelle væpnede styrken, den beste hæren eller den beste marinesoldaten. Men faktisk, i februar 2022, var den største konvensjonelle landvæpnede styrken i Europa verken fransk, britisk eller tysk, men polsk. Faktisk stilte Warszawa da med 750 kampvogner Leopard 2A4, PT-91 og T-72, samt 1500 BWP-1 og KTO Rosomak infanterikampvogner, nesten 500 Krab, Dana, Godzik og Rak selvgående kanoner, samt nesten 200 Grad flere rakettutskytningssystemer , RM -70 og Langusta, for en landstyrke på 175.000 XNUMX mann, og har til hensikt å øke ressursene med ambisjonen om å gå fra 4 til 6 divisjoner innen 2035. Selv om Polen var utstyrt med ofte gammelt utstyr som er arvet fra Warszawapaktens tid, hadde Polen derfor en landstyrke som i numeriske termer vesentlig tilsvarer de britiske, tyske og franske hærene til sammen, mens landet ikke har et BNP enn 600 milliarder dollar og en befolkning. på 39 millioner innbyggere, sammenlignet med de over 210 millioner innbyggerne og 9.000 milliarder dollar i de tre største europeiske økonomiene.

På grunn av sine betydelige reserver av våpen, og arten av mye av dets tunge utstyr nær det som er i tjeneste i de ukrainske hærene, har Warszawa siden starten av konflikten vært den viktigste europeiske bidragsyteren til støtten til hærene til Kiev, med spesielt overføringen av sin 250 T-72, mer enn 20 2S1 Gozdzik artillerisystemer, 18 Krab selvgående kanoner og mer enn tjue Grad-systemer, mens landet forbereder seg på å levere sine 250 PT-91 Twardy stridsvogner som vil bli erstattet av rundt 300 brukte Abrams M1A1-er raskt anskaffet fra de forente stater. I tillegg har Warszawa allerede annonsert en rekke programmer som tar sikte på å modernisere sine styrker, for eksempel kommandoen over 250 M1A2 Abrams tunge tanker, 120 Himars rakettkastere og 35 F-35 kampfly fra USA, samt nye fregatter nær Storbritanniaog AW149 manøvrerende helikoptre til Italia. I mange måneder, Warszawa forhandlet også med Seoul om et forsvarsindustrielt partnerskap beskrevet som ambisiøst, etter allerede å ha samarbeidet om utformingen av den 155 mm Krab selvgående pistolen. I følge sørkoreansk presse, ville disse forhandlingene ha resultert i den største eksportkontrakten i den sørkoreanske forsvarsindustrien, med Warszawa som hadde bestilt 180 K2 Black tunge stridsvogner Panther med opsjon på 400 ekstra enheter, samt 670 K9 selvgående kanoner og 48 FA-50 lette angrepsfly, alt for et beløp anslått til mer enn 19.000 milliarder Won, eller nesten €15 milliarder.

PT91 MBT Militære Allianser | Forsvarsanalyse | Artilleri
Polen forbereder seg på å levere sine rundt 250 PT-91 stridsvogner fra T-72 til de ukrainske styrkene

Fra et operativt synspunkt gir denne eksepsjonelle rekkefølgen naturlig nok mening. de K2 Svart tank Panther er en meget moderne 55-tonns mellomtank, med effektiv bevæpning, forsterket beskyttelse inkludert et aktivt beskyttelsessystem, samt mer enn tilfredsstillende mobilitet med et effektforhold på 27 hk pr. Hvis den ikke tilbyr visse funksjoner til de mest moderne vestlige stridsvognene som Abrams M1A2 SepV3, Leopard 2A7 eller Challenger 3, er den imidlertid lettere med nesten 15 tonn, og viser dermed større mobilitet og lavere forbruk, og viser seg fremfor alt å være betydelig rimeligere, med en enhetspris på rundt 8 millioner dollar, sammenlignet med nesten det dobbelte for europeiske og Amerikanske tunge stridsvogner. Faktum er at for de første 180 enhetene bestilt av Warszawa vil regningen beløpe seg til 3.000 milliarder won, eller €2,25 milliarder, for en enhetspris på €12,5 millioner per pansret kjøretøy, dette inkludert teknologi og industrielle overføringer og støtte. Til sammenligning ble de 250 M1A2 Abrams bestilt av Warszawa i Washington solgt for 4,6 milliarder euro, uten industriell overføring, det vil si en enhetspris nær 18,5 millioner euro, 50 % mer enn K2 Black Panther.

- Annonse -

LOGO meta forsvar 70 Militære allianser | Forsvarsanalyse | Artilleri

75 % av denne artikkelen gjenstår å lese,
Abonner for å få tilgang til det!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 6,90 €.


Nyhetsbrev påmelding

- Annonse -

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

4 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler