Le Rafale mer favoritt enn noen gang i India mot Super Hornet

For å modernisere sin jagerflåte ombord, og for å bevæpne det nye hangarskipet INS Vikrant som kommer i drift 2. september, hadde den indiske marinen lansert en konkurranse som opprinnelig involverte 57 enheter ombord. Etter innledende evalueringer ble to fly valgt til å fortsette konkurransen, den amerikanske Boeing F/A-18 Super Hornet Block III, og Dassault Rafale M fransk. De to jagerflyene deltok spesielt i en springbretttestkampanje ved Goa marineflybase i begynnelsen av året, begge etter å ha demonstrert sin evne til å bruke denne typen enheter for å ta luften uten en katapult. Boeing øker kommunikasjonen med den indiske pressen for å vinne den offentlige opinionen, selv om det er vanskelig i dette området å overskygge det utmerkede offentlige bildet i India av Rafale og dens forgjenger, Mirage 2000. Det franske flyet er på sin side storfavoritten, en posisjon forsterket av de siste kunngjøringene fra den indiske marinen.

Faktisk bekreftet hans viseadmiral SN Ghormade et rykte som hadde sirkulert i flere måneder før pressen på tirsdag, ifølge hvilket ordren fra den indiske marinen ikke ville gjelde 57 fly som opprinnelig planlagt, men kun på 26 jagerfly, disse foran spille rollen som en midlertidig løsning mens du venter på ankomsten til det fremtidige tomotors ombordsatte jagerflyet (Twin-Engined Deck Based Fighter eller TEDBF) utviklet av Indian Armaments Agency, DRDO. I denne sammenhengen Rafale M fra Dassault Aviation har avgjørende fordeler med å vinne mot sin amerikanske rival, mens konkurransen til nå har vært ganske ubesluttsom.

FA18ESuper Hornet-forsvarsanalyse | Jagerfly | Indo-pakistansk konflikt
I henhold til "Navigation Plan 2045" presentert av den amerikanske marinen, vil den ha trukket alle sine Super Hornets fra tjeneste innen 2040/2045

Fra et ytelsessynspunkt utvikler begge enhetene seg i et lommetørkle. Så hvis Super Hornet har kraftigere F-414 turbojetfly enn de franske M-88-ene fra Rafale, det amerikanske flyet er også mye tyngre enn det franske motstykket, den ekstra kraften til motorene kompenserer bare for den ekstra tomme massen til F/A-18. Når det gjelder bæreevne, inkludert på et springbrett, viste de to flyene svært like ytelser, selv om den aerodynamiske konfigurasjonen til Rafale utstyrt med canard-design og en vingebelastning lavere enn Super Hornet favoriserer det franske flyet når det gjelder aksjonsradius ved lik belastning. Når det gjelder deteksjon og selvbeskyttelse, viser de to flyene også sammenlignbare om ikke lignende ytelser, akkurat som når det gjelder våpen om bord, Rafale har fordelen av luft-til-luft-missilet Meteor med lang rekkevidde og den svært effektive MICA NG, Super Hornet, fordelen med luft-til-bakke anti-strålingsmissilet Harm. Imidlertid Rafale kan stole på en mye rikere og mer rolig langsiktig produksjons- og utviklingsplan enn Super Hornet, som ikke lenger vil være i tjeneste med den amerikanske marinen innen 2040/2045, og som ikke lenger vil bli anskaffet av den utover 2023.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Jagerfly | Indo-pakistansk konflikt

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

4 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler