Kjernefysisk eller konvensjonell, hvilken fremdrift for mulige ekstra franske ubåter?

Behovet for å utvide flåten av franske ubåter til den nasjonale marinen er i dag et av de temaene som er minst debattert av eksperter, men også av flere politikere som har uttalt seg om dette emnet, og det er ikke lenger å håpe at det vil bli tatt hensyn til av den neste militære programmeringsloven blir utformet, som må brukes fra 2023.

Men hvis i dag den franske marinen ikke innretter og bare planlegger å stille med atomdrevne ubåter, oppstår spørsmålet om disse fremtidige angrepsubåtene bør tilhøre den nye og meget vellykkede klassen av SSN Suffren, eller om det vil være mer hensiktsmessig å gi marinen en flåte av ubåter konvensjonelt drevet for å supplere dens atomflåte.

For Sjøforsvaret oppstår ikke spørsmålet. Faktisk, etter generalstabens mening, men også fra mange ubåter, kan en atomangrepsubåt, eller SSN, gjøre alt som en konvensjonelt drevet ubåt, eller SSK, mens det motsatte ikke er sant.

Dermed er en SSN ikke begrenset i varigheten av dykket i motsetning til SSK som må nærme seg overflaten for å kjøre dieselmotorene sine for å lade batteriene.

I tillegg må en SSK, til og med utstyrt med de nye aerobe fremdriftssystemene eller AIP (Air Independent Propulsion), hele tiden gå på kompromiss mellom sin hastighet og sin dykkeautonomi, der SSN kan dekke tusenvis av nautiske mil i høy hastighet og på stor dybde uten noensinne å måtte til overflaten.

Endelig lider ikke lenger nye generasjons SSN-er som Suffren av disse parasittiske støyene generert av reaktorens kjølesystem, og er nå like diskrete og snikende som konvensjonelle skip med elektrisk fremdrift.

Hvilket format for flåten av franske ubåter?

For den franske marinen er spørsmålet faktisk ikke å vite hvilken ubåtmodell den skal anskaffe, men hvor mange SSN-er den må ha for å utføre oppdragene sine. Siden tilbaketrekkingen av de siste Agosta-ubåtene, består den franske ubåtangrepsflåten av 6 SSN-er.

Dette formatet tilsvarer én ubåt per større skip (Capital Ship), nemlig hangarskip (1) og Assault helikopterskip (3), et skip for å sikre beskyttelse av atomubåter med ballistiske missil under avgang og retur fra Ile-Longue-ubåten base, og et skip som anses å være under vedlikehold.

Dette er hvordan de 6 SSN-ene i rubinklassen opererte i mer enn 30 år siden 1983 og Rubyens ankomst, selv om fordelingen av oppdrag naturlig nok var mye mindre rigid enn nevnt.

Rubis klasse 03 ubåtflåte | Air Independent Propulsion AIP | Forsvarsanalyse
Den franske marinen implementerte 6 Rubis-klasse atomangrepsubåter fra 1983

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Ubåtflåte | Air Independent Propulsion AIP | Forsvarsanalyse

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler