Overfor Kina og Russland ønsker Tokyo å anskaffe tusen langdistansemissiler

Av alle de pågående transformasjonene i global geopolitikk, er den enestående styrkingen av de militære kapasitetene til de asiatiske stormaktene utvilsomt den som på lang sikt vil ha størst innflytelse på globale balanser. I tillegg til Kina som i løpet av noen tiår har kommet til å tangere amerikansk militærmakt til det punktet at sistnevnte nå må øke innsatsen for å motstå den, øker makten til de asiatiske dragene, Taiwan, Singapore, Japan og Sør-Korea , vil dypt forstyrre balansen mellom militær og politisk makt langt utover teateret i Indo-Stillehavet alene. Dermed har Seoul til hensikt å øke forsvarsinnsatsen utover 3% av BNP, mens Taiwan vil øke forsvarsutgiftene med nesten 14 % i 2023. Når det gjelder Japan, den tredje største økonomien i verden med et BNP på mer enn 5.000 milliarder dollar, dobbelt så stor som Frankrikes, den har til hensikt å øke forsvarsinnsatsen til 2 % av BNP i årene som kommer, noe som gjør landet til den tredje militærmakten på planeten med et budsjett som overstiger 100 milliarder dollar per år, i det minste fra et budsjettmessig synspunkt.

Parallelt med denne enestående økningen i kreditt, mens den stigende solens land aldri hadde brukt mer enn 1 % av sin formue på sine selvforsvarsstyrker, har Tokyo også til hensikt å endre sin forsvarsindustri dypt, med kunngjøringen av en rekke ambisiøse programmer i siste månedene, samt dens forsvarsdoktriner, inkludert ved å ta visse friheter med landets grunnlov. Det er sant at denne, skrevet av en håndfull amerikanske diplomater da de ankom landet etter nederlaget i 1945, var spesielt restriktiv, skrevet under påvirkning av en følelse arvet fra den vanskelige og kostbare Stillehavskampanjen for amerikanske styrker, som fratok Tokyo av mange suverene attributter angående potensiell ansettelse av dets væpnede styrker. Stillehavsteatret hadde imidlertid vært en sekundær konfrontasjonssone mellom USA og Sovjetunionen under den kalde krigen, og det kommunistiske Kina som da ikke hadde noen maktprojeksjonsevner, var ikke et stort problem. skjærgården i denne perioden.

Japansk LHD av Izumo-klassen som vil bære F35B-er i fremtidens forsvarsanalyse | Hypersoniske våpen og missiler | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats
Izumo angrepshelikopterskip og søsterskipet, Kaga, vil være i stand til å operere J-35B vertikalt startjagerfly

Situasjonen har åpenbart utviklet seg dypt de siste årene, og i likhet med de andre asiatiske dragene har Tokyo ikke lidd av nærsyntheten som påvirket europeerne i løpet av det foregående tiåret, etter å ha gjenopptatt investeringer i forsvarsevnene fra 2015 for spesielt å modernisere og utvide sin flåte ved å anskaffe nye destroyere, nye fregatter og nye og svært effektive ubåter, samt transformere to av LHD-ene til hangarskip som er i stand til å operere jagerflyet F-35B. Landet forpliktet seg også til å modernisere sitt luftvåpen med anskaffelse av mer enn 140 F-35, moderniseringen av sin F-15J og utviklingen av et nytt flerbruks jagerfly, i samarbeid med britene. Til slutt engasjerte han seg i utviklingen av svært høyteknologiske systemer, som en skinnepistol, rettet energisystemer, Un kampdrone samt missiler utstyrt med hypersoniske glidere som er i stand til å treffe marinemål eller lande flere hundre kilometer unna. Det er klart at dette siste programmet vil være strategisk for Tokyo, da de japanske myndighetene har kunngjort at for å begrense den russiske og kinesiske trusselen, de ville utstyre seg med tusen av disse hypersoniske missilene.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO metaforsvar 114 analyserer forsvar | Hypersoniske våpen og missiler | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Inntil Kun 21. mai !

Tilbudet gjelder fra 10. til 21. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler