LPM 2023: Den franske marinen står overfor utfordringen i Indo-Stillehavet

Admiral Pierre ble spurt 27. juli av varamedlemmene i nasjonalforsamlingens forsvarskomité, og gjentok det han har sagt siden han ble utnevnt til stabssjef for den nasjonale marinen i september 2020 «Den massive opprustningen som er observert rundt om i verden vil gjøre havet en konfliktsone i årene som kommer." Faktisk, på bare noen få år, gikk den franske marinen fra en holdning av fred, sikker på at det beste forsvaret som var tilgjengelig for skipene var flagget de fløy, til aktiv forberedelse for engasjementer på høyt eller til og med svært høyt nivå. Faktum er at den marine strategiske konteksten har utviklet seg betydelig over to tiår, med på den ene siden en økt avhengighet av stater av sjøtransport mot et bakteppe av galopperende globalisering, og på den andre siden den felles fremveksten av store marinemakter som Kina , Russland, India, Japan eller Sør-Korea, samt spredning av mange kritiske teknologier som ubåter, missilbevæpnede fregatter og til og med hangarskip, innenfor mariner som inntil da var begrenset til kystvaktfunksjoner. I denne sammenheng, hva kan være voldgiftene utført av den neste militære programmeringsloven, mens budsjettbegrensningene fortsatt er svært sterke i landet?

Den nasjonale marinen i dag

Hvis den nasjonale marinen og dens format er gjenstand for stor oppmerksomhet, og mange forventninger, er det klart at av de 3 franske hærene, er det den som i dag har vært i stand til best å bevare seg selv i møte med budsjettødeleggelser av siste 20 år. Det mistet riktignok et hangarskip med sitt eneste Charles de Gaulle-skip mot to Clemenceau-skip på 80-tallet, men skipet er mye mer effektivt, med en moderne og svært effektiv luftgruppe om bord for alle oppdrag, noe som ikke var det tilfellet for Foch eller Clemenceau. Imidlertid beholdt den sine 3 store angrepsskip, og erstattet veldig fordelaktig TCD Orage og Ouragan samt Jeanne d'Arc helikopterskip, med 3 Mistral-klasse angrepshelikopterskip.

fransk mistral klasse angrepsskip Militære allianser | Forsvarsanalyse | Jagerfly
Mistral-klassen PHA tilbyr økte operasjonelle evner sammenlignet med skipene de erstattet

Den klarte også å bevare sin flåte av 6 atomangrepsubåter, de 6 Rubis måtte erstattes av 6 Suffren i løpet av tiåret, mens flåten av førsteklasses fregatter også ble opprettholdt, med 2 fregatter luftvern Horizon og 2 FREMM Alsace anti -flyfregatter for å erstatte de 2 Suffren-klassens destroyere og de 2 Cassard-fregattene på den ene siden, samt 11 anti-ubåtkrigføringsfregatter, 6 FREMM Aquitaine fregatter og 5 FDI ​​Amiral Ronarc 'h, for å erstatte de 3 F67 Tourville klasse og 7 F70 Georges Leygues. Og hvis de 17 A69-varslene bare vil bli erstattet av 9 Patrollers de Haute Mer, vil det være spørsmål om en ordre på 3 ekstra FDI som blir annonsert for å erstatte de 5 Lafayette Light fregattene, disse har også erstattet de 8 A69 som er tatt ut av drift skal selges for eksport på begynnelsen av 90-tallet Kun marinefly, som gikk fra 80 til 40 jagerfly om bord, fra 38 til 18 maritime patruljefly, og fra mer enn 120 helikoptre til 70; så vel som minekrigføringsflåten, som bare vil motta 6 nye Mine Warfare Buildings mot 13 Eridan minejegere, har opplevd slag som kan sammenlignes med hva Army eller Army of the Air Force, men også andre mariner som Royal Navy som vil har mistet halvparten av fregattene og destroyerne mellom 1985 og 2030.

Den franske marinens Forbin luftvernfregatt fra det fransk-italienske Horizon-programmet Militære allianser | Forsvarsanalyse | Jagerfly
de to luftvernfregattene Forbin og Chevalier Paul er i dag de kraftigste væpnede overflatestridende skipene i den franske marinen med 48 Aster luftvernmissiler

Samtidig, og utover selve teknologiske fremskritt, gir de nye skipene og flyene som den franske marinen har og vil ha til sin disposisjon betydelige kapasitetsgevinster, slik tilfellet er med FREMM Aquitaine og SSN Suffren, alle to bevæpnet. med MdCN kryssermissiler som gjør det mulig å treffe landmål over 1200 km unna, eller alle fregattene som nå er utstyrt med Aster luftvernmissiler, og spesielt Aster 30 med en rekkevidde på over 100 km, i stand til å utvikle en tilgangsnektelsesstrategi som bare de 4 spesifikt luftvernskipene fra forrige generasjon var i stand til, i forhold til øyeblikkets teknologiske evner. På samme måte tilbyr Mistral PHA-ene et mye bredere spekter av operasjonelle evner enn de som er tilgjengelige for de foregående TCD-ene, både for å utføre et amfibisk og luftbårent angrep, eller for å støtte en flåte eller en ekspedisjonsstyrke i kamp. Naval aeronautics, endelig, stiller nå fly i kø Rafale i stand til å konkurrere mot de beste fiendtlige flyene, inkludert de som er basert på land, men også til å utføre antiskipsoppdrag eller angrep mot land på store avstander, langt utover hva Super Etendard og F8 Crusader-parringen tidligere kunne tilby til jakt om bord .

Et format som er arvet fra den kalde krigen, men datert


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militære allianser | Forsvarsanalyse | Jagerfly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler