LPM 2023: 5 kapasitetsmuligheter for å forberede de franske hærene for høy intensitet

Serien med artikler viet til 2023-loven om militær programmering nærmer seg slutten. Vi har til nå tatt opp en rekke emner, enten det er strategiske som fremtiden til det globale hærformatet arvet fra general de Gaulle, eller rent tekniske emner, som muligheten til å gi den nasjonale marinen konvensjonelt drevne seilere ved siden av sine SSN-er. Hvis disse artiklene gjorde det mulig på en relativt uttømmende måte å presentere problemstillingene, men også begrensningene som vil gjelde for denne LPM, vil de to siste artiklene som vil avslutte denne serien, på sin side omhandle potensiell Quickwin, kapasitet på den ene teknologisk på den annen side, sannsynligvis vil gi hærer betydelige operasjonelle fordeler i form av engasjement med høy intensitet, for kostnader som er betydelig lavere enn de de er underlagt for å utvikle lignende kapasiteter, og med tidsfrister som er kompatible med gjennomføringen av loven om Programmering.

Denne første artikkelen omhandler kapasitetsbaserte Quickwins, tilgi anglisismen, men det finnes knapt et begrep i det franske språket som er i stand til å beskrive denne forestillingen om raske gevinster med begrenset innsats, som kan karakteriseres ved overholdelse av 3 strenge kriterier, nemlig en kapasitet gevinst større enn 20 % sammenlignet med den eksisterende, en kostnad som er mindre enn 35 % av standardprisen, og implementeringsfrister mindre enn 7 år, og tillater derfor en kapasitetsøkning før 2030. Denne artikkelen, ikke uttømmende, har identifisert 5 av disse Quickwins, knyttet til jagerflåten til luftforsvaret, overflate- og maritime patruljeflåte til den franske marinen, samt flåten av stridsvogner og kamphelikoptre til hæren, alle sterkt bekymret over utviklingen av trusselen om engasjement med høy intensitet .

1- Reduser hærens Leclerc-tankflåte til 270 enheter

Den militære programmeringsloven 2019-2025, ved bruk av formatet som ble dekretert i 2014-hvitboken, planlegger til dags dato å modernisere bare 200 Leclerc-tanks for å utgjøre streikestyrken til franske landenheter frem til minst 2035 og ankomst av de første pansrede kjøretøyene fra MGCS-programmet. Imidlertid vil dette tallet tvinge hæren til å redusere allokeringen av sine 4 stridsvognregimenter som bevæpner de 2 franske divisjonene, nemlig det første jegerregimentet fra Thierville-sur-Meuse i Lorraine, det 1. tankregimentet fra Mourmelon-le-Grand, det 501. Cuirassier Regiment of Olivet, og 12th Dragon Regiment of Mailly-le-Camp, i tillegg til å fjerne tildelingen av 5 Leclercs til 15th Cuirassier Regiment plassert i De forente arabiske emirater. For å forsyne disse 5 regimentene med de 4 Leclerc-stridsvognene de trenger, og for å bevare begavelsen til 60. Cuirassier-regiment på den ene siden, og til 5. Regiment of African Hunters of Canjuers som trener mannskapene, trenger ikke hæren å 1 stridsvogner, men 200 moderniserte Leclercs. Imidlertid kan dette behovet lett tilfredsstilles, og til lavere kostnad.

Leclerc AZUR Militære allianser | Forsvarsanalyse | Australia
Leclerc er fortsatt en veldig mobil og effektiv kampvogn, inkludert mot de mest moderne stridsvognene.

Faktisk, på begynnelsen av 2010-tallet, stilte hæren fortsatt 356 Leclerc-stridsvogner. Bortsett fra de 220 eksemplene som fortsatt er i bruk, har de 136 eksemplene fått møll. Som ofte i denne saken, fungerte mange av dem som et reservedelslager, spesielt siden 2010-tallet var preget av utsultede budsjetter og driftspress som langt fra var ubetydelig. Til dags dato kan imidlertid rundt femti av disse stridsvognene faktisk tas ut av reservatet, og, med forbehold om teknisk restaurering og MLU-modernisering, kan de meget godt fullføre inventaret til franske stridsvognregimenter. Totalt vil de 50 bevarte stridsvognene, samt de 20 enhetene som fortsatt er i tjeneste, representere en kapasitetsøkning på 35 % for hæren i dette nøkkelområdet for høy intensitet. Investeringene som er nødvendige for en slik oppgradering bør på sin side representere mellom 3 og 4 millioner euro per pansret kjøretøy, eller 35 % av prisen på en modernisert Leclerc, hvis denne forestillingen faktisk gir mening siden det er umulig at Frankrike har produsert nye Leclercs i mange år og demontering av produksjonslinjen. Til slutt kan det nødvendige arbeidet uten store vanskeligheter utføres under den kommende LPM, det vil si før 2030, og respekterer derfor definisjonen som opprinnelig ble gitt til Quickwin.

2- Anskaffe Emirati Mirage 2000-9 for luft- og romstyrken


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Alliances militaires | Analyses Défense | Australie

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler