Pil 3, KF-51 Panther, F-35...: Tyskland snur Frankrike ryggen uten å si det

I flere måneder har fransk-tyske forsvarsindustrielle samarbeidsprogrammer lidd av en dyp industriell divergens, slik tilfellet er med motstanden mellom Dassault Aviation og Airbus DS innen det nye kampflyprogrammet. FCAS-generasjonen, eller mellom Nexter og Rheinmetall i det fremtidige MGCS-kamptankprogrammet. Videre har Berlin tatt avstand og til og med trukket seg fra et visst samarbeid, slik som MAWS maritime patruljeflyprogram som ble forkastet av anskaffelsen av amerikanske P-8A Poseidon, kamphelikopterutviklingsprogrammet Tiger 3 som bare vil bli utført av Paris og Madrid ( men hvor tyske selskaper vil delta), eller fremtidens dødfødte CIFS artilleriprogram, offisielt rykket ned på ubestemt tid, vel vitende om at det nå er svært usannsynlig at det virkelig vil kunne dukke opp en dag. Utover industriell opposisjon har det vært en subtil, men stadig mer markert retrettbevegelse startet av tyske myndigheter for 2 år siden, og fremhevet siden Angela Merkels avgang fra kanselliet. Men erklæringene som er gitt de siste dagene, i likhet med avgjørelsene som ble kunngjort av Berlin, tar i dag et nytt skritt i denne sannsynlige skilsmissen under forberedelse mellom Paris og Berlin på forsvarsområdet.

Faktisk har erklæringer mangedoblet seg over Rhinen for å stille spørsmål ved relevansen av dette samarbeidet, i bredere forstand av begrepet. Det mest spektakulære ble utvilsomt laget av stabssjefen for Bundeswehr selv, general Eberhard Zorn. Mens han talte 12. september for Federal Council for Foreign Affairs, DGAP, erklærte sistnevnte faktisk at han i dag trengte utstyr som ruller, seiler og flyr, faktisk tilgjengelig og operativt, og ikke vage europeiske prosjekter med en usikker fremtid og ytelse. Og la til at nylige eksempler støttet reservasjonene hans, og spesifiserte at han ikke ønsket å gi et eksempel for ikke å målrette mot visse industrimenn. Denne erklæringen hadde effekten av en bombe i tysk presse, med mange eksperter som fordømte mangelen på fremgang i FCAS- og MGCS-programmene, og ikke unnlot å fremme alternative løsninger, som det britiske FCAS-programmet. , Og KF-51 Panther av Rheinmetall.

Tempest 3D Tyskland | Militære allianser | Forsvarsanalyse
British Tempest nevnes stadig oftere som et effektivt alternativ for Tyskland til det fransk-tyske FCAS-programmet.

Denne erklæringen kom mens Berlin offisielt fortsatt er å støtte europeisk samarbeid, som Olaf Scholz gjentok den 30. august i Praha. Imidlertid er det sannsynligvis ikke arbeidet til general Zorn som er irritert over mangelen på fremgang i visse samarbeid. La oss huske at da hans Luftwaffe-motpart uttrykte sin preferanse for den amerikanske F-35 fremfor Typhoon og til Super Hornet for moderniseringen av sin hær, sistnevnte hadde blitt takket av Angela Merkel, for ikke å ha holdt seg til den offisielle doktrinen. Motsatt ser general Zorns uttalelser i dag ut til å forene mange stemmer over Rhinen, både eksperter og politikere, som spesielt mener at Berlin er den eneste europeiske aktøren som kan finansiere programmer som FCAS/FCAS og MGCS. Siste sjokkerende kunngjøring selv om det er forventet, kunngjorde tyske myndigheter i går at de hadde valgt Arrow 3 anti-ballistisk system fra israelske IAI designet i samarbeid med Boeing for å bevæpne det europeiske luftvern- og missilskjoldet foreslått av Olaf Scholz for to uker siden, mens Frankrike og Italia utvikler antiballistisk missil Aster Block 1NT, virkelig europeisk og i stand til å avskjære missiler med en rekkevidde på mer enn 1500 km, det vil si en vesentlig del av det russiske taktiske arsenalet.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Tyskland | Militære allianser | Forsvarsanalyse

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

3 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler