De amerikanske hærene forbereder sin utvikling mot dronekrigføring før 2030

Bruk av militære droner er ikke et nyere tema. Allerede under andre verdenskrig ble det gjort forsøk på å transformere visse jagerfly og bombefly, samt å bruke fjernstyrte systemer for å utføre kortdistanse-rekognosering. Under Vietnamkrigen brukte amerikanske styrker ofte droner for å utføre visse risikable rekognoseringsoppdrag, eller for å lure nordvietnamesiske luftvernforsvar til å avsløre seg selv. Men den første hæren som gjorde intensiv og koordinert bruk av droner i kamp var det israelske luftvåpenet som i 1982 under Operasjon Fred i Galilea intensivt brukte droner for å lokalisere og ødelegge luftvernforsvaret og SA-2 som gjorde livet vanskelig for de israelske luftstyrkene 5 år tidligere under Yom Kippur-krigen. Omtrent ti år senere, inspirert av israelske suksesser, designet amerikaneren av irakisk opprinnelse Abraham Karem Predator-dronen, den første amerikanske Medium Altitude Long Endurance eller MALE-dronen, og skapte i prosessen selskapet som i dag kontrollerer det vesentlige av kampdronemarkedet i Vesten, General Atomics.

Enten i Midtøsten, Afghanistan, Afrika eller Asia-Stillehavet, har kampdroner siden deltatt i en stor del av overvåkings- og streikeoperasjoner i teatre med middels til lav intensitet. MQ-1 Predator, som veide ett tonn og 16 meter bred, og som i beste fall er i stand til å bære to Hellfire-missiler, ga plass ti år senere for MQ-9 Reaper som veide 4,5 tonn og 20 meter bredt, og som var i stand til å fly dobbelt så høyt med dobbelt så høy hastighet som forgjengeren, mens den bærer opptil 8 Hellfire-missiler eller 2 250 kg GBU-12 Paveway II guidede bomber. Samtidig dukket det opp større og høyere flyvende droner, som 4-tonns MQ-15C Triton med 40 meter vingespenn, spesialisert på overvåkingsoppdrag i høye høyder. I motsetning til Triton, utviklet den tyrkiske Baykar den lette MALE-dronen TB2 Bayraktar som utmerket seg i Libya, Syria, Armenia og nylig i Ukraina. Til tross for et vingespenn på bare 12 meter og en maksimal masse på 700 kg, utmerket den lille tyrkiske kampdronen seg takket være utmerkede artillerikontrollevner, men også takket være et arsenal av svært effektiv lett ammunisjon, inkludert mot pansrede og forskanste mål.

MQ 9 Reaper Taxis Forsvarsanalyse | Airdroppede og nestede droner | Kampdroner
MQ-9 Reaper tilbyr betydelig bedre ytelse og nyttelast enn MQ-1 Predator

Dronedynamikk er nå godt etablert i hærer rundt om i verden. Over Atlanterhavet er imidlertid industrimenn og militæret engasjert i en innsats som er like ambisiøs som den er diskret, for å gi de amerikanske væpnede styrkene en ny generasjon droner med ytelser og kapasiteter i motsetning til de som for tiden er i tjeneste rundt om i verden. . Enten det er US Air Force, US Navy, Marines Corps og US Army, alle de amerikanske hærene, støttet av Department of Defense og DARPA, er engasjert i en bane som ikke bare er ment å integrere drone-virkelighet på alle nivåer av engasjement, men også å ha droner med et markant teknologisk fremskritt i forhold til sine potensielle konkurrenter, enten de er på slagmarken eller i de koselige salongene på varemesser, og dette før slutten av dette tiåret.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Droner med luftdroppe og hekkende | Kampdroner

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

  1. […] Bruk av militære droner er ikke et nyere tema. Allerede under andre verdenskrig ble det gjort forsøk på å transformere visse jagerfly og bombefly, samt å bruke fjernstyrte systemer for å utføre kortdistanse-rekognosering. Under Vietnamkrigen brukte amerikanske styrker ofte droner for å utføre visse risikable rekognoseringsoppdrag, eller for å lure nordvietnamesiske luftvernforsvar til å avsløre seg selv. Men den første hæren som gjorde intensiv og koordinert bruk av droner i kamp var det israelske luftvåpenet som i 1982 under Operasjon Fred i Galilea intensivt brukte droner for å lokalisere og ødelegge luftvernforsvaret og SA-2 som gjorde livet vanskelig for de israelske luftstyrkene 5 år tidligere under Yom Kippur-krigen. Omtrent ti år senere, inspirert av israelske suksesser, designet amerikaneren av irakisk opprinnelse Abraham Karem Predator-dronen, den første amerikanske Medium Altitude Long Endurance eller MALE-dronen, og skapte i prosessen selskapet som i dag kontrollerer det vesentlige av kampdronemarkedet i Vesten, General Atomics. LES MER. […]

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler