KAI presenterer en lovende modell av marineversjonen av KF-21 Boramae jagerfly

Mens alt førte til å tro det for noen uker siden Seoul hadde forlatt ideen om å ha et hangarskip, uttalelsene til den sørkoreanske stabssjefen, general Kim Seung-kyum, 19. september, ga ny glans til denne ambisjonen. Ikke bare ble ikke programmet forlatt, men Seoul ville nå vurdere å anskaffe et større skip, i størrelsesorden 60.000 tonn, med mulighet for å stole på en utenlandsk partner for å bygge bygningen. I tillegg, der den opprinnelige CVXen skulle implementere 16 amerikanske F-35B, kunne det nye sørkoreanske skipet på sin side frakte en marineversjon av det nye KF-21 Boramae jagerflyet designet av KAI, og som gjorde sin første flyvning denne sommer. Det tok bare noen få dager før denne hypotesen tok form på Defence Expo 2022-utstillingen i Goyang i forstedene til Seoul, hvor KAI presenterte en modell av KF-21N, den ombordværende marineversjonen av flyet.

Den sørkoreanske produsenten avklarte, under presentasjonen av denne modellen, at dette kun var et konsept for hva en versjon av Boramae kunne være ment å gå om bord på et mulig fremtidig sørkoreansk fly, en måte å si det på til dags dato. ingen ordre eller kontrakt er offisielt signert for å utvikle et slikt fly av landets myndigheter. Modellen som presenteres er imidlertid på ingen måte en enkel KF-21 utstyrt med landingskrok og forsterket understell. Faktisk ser det ut til at flyet har forstått begrensningene representert av utformingen og implementeringen av en slik enhet.

KF21 Boramae første flyvning analyserer forsvar | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly
Legg merke til at toget til KF-21 er veldig forskjellig fra det som er presentert på modellen til KF-21N

Dermed er KF-21N mer imponerende enn landversjonen, med en lengde på 17,1 meter, 30 cm lengre og et vingespenn på 12,3 meter sammenlignet med 11,2 for den opprinnelige versjonen, noe som gir KF-21N en 20 % større vingeflate . Vingene kan faktisk brettes til en lengde på omtrent 1 meter, noe som gjør det mulig å redusere fotavtrykket til flyet, en merkbar egenskap i de trange hangarene til et hangarskip. KF-21N vil bli drevet av to GE F-414 som landversjonen, og den maksimale startvekten vil være identisk mellom de to versjonene, selv om tomvekten er litt høyere for marineversjonen. Til slutt presenteres enheten med et forsterket tog som tillater katapultering ved hjelp av en dampkatapult eller amerikanske Emals, og et landingslager som virker veldig lett for en enhet med denne massen. Det skal bemerkes i denne forbindelse at bakkeklaringen til flyet har blitt betydelig økt, og høyden til KF-21N oversteg den til Boramae med 50 cm.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler