Sjefen for US Air National Guard ber om å anskaffe flere F-15EX

Siden administrasjonsskiftet i Washington har ikke Boeings tunge jagerfly F-15EX vært på festen. Mens det i utgangspunktet var snakk om at det amerikanske luftforsvaret ville bestille opptil 240 eksempler på dette jagerflyet med overlegenhet, absolutt en videreutvikling av F-15 designet på begynnelsen av 70-tallet, men utstyrt med all den nye teknologien for å gjøre den til en formidabel, perfekt moderne kampfly, ble antallet i utgangspunktet redusert til 144 eksempler. Med utnevnelsen av Franck Kendall Jr til Air Force Secretariat, en ivrig forsvarer av F-35, NGAD og absolutt teknologisk overlegenhet, ble dette tallet redusert til bare 80 eksempler, nok til å erstatte F-15C på bare 3 skvadroner med det amerikanske luftvåpenet, mens mange andre F-15C og F-15E vil måtte trekkes ut av tjeneste for luftforsvaret så vel som nasjonalgarden uten at det er kunngjort en fast erstatningsløsning frem til i dag.

Hvis Frank Kendall og teamet hans bare sverger til F-35 på disse spørsmålene, er stabssjefen for det amerikanske luftforsvaret, general Charles Q. Brown Jr, mye mer diskret, spesielt det han hadde tatt før administrasjonsskiftet , posisjoner som er gunstige for større diversifisering av den amerikanske jagerflåten, for ikke å være for avhengig av F-35 alene. Siden den gang har han vært mildt sagt forsiktig i sine posisjoner. Dette er ikke tilfelle for noen av hans underordnede, spesielt generalløytnant Michael Loh, som kommanderer US Air National Guard. Så, under en konferanse i regi av Air&Space Association, indikerte general Loh at han hadde til hensikt å gjøre den nødvendige innsatsen for å få lovgiveren til å øke antall bestilte F-15EX, inkludert for 2023-budsjettet.

F15 Assembly Line Boeing Stlouis e1663944497810 analyserer forsvar | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly
For å avslutte bestillinger på Super Hornet fra den amerikanske marinen og F-15EX fra det amerikanske flyvåpenet, er Boeings samlebånd i Saint Louis truet

For denne F-16-piloten med mer enn 3.200 timers flytid på militærfly, inkludert 120 timer i krigsoppdrag, er F-15EX i stand til å møte behovene til ANG, spesielt siden enheten ikke lenger har noen forbindelse med F-15 fra 70-tallet med sin AN/APG-82 AESA-radar, sitt Eagle Passive Active Warning Survivability System-beskyttelsessystem og sin åpne infosentriske arkitektur, samtidig som den beholder kraften, lengden, bæreevnen og manøvrerbarheten til flyet som forble på toppen av næringskjeden for kampfly i mer enn 30 år. Utover de anerkjente kvalitetene til F-15EX, påpekte general Loh også at hvis de 5 skvadronene som fortsatt er utstyrt med F-15C/D, utover de 3 som vil motta de 80 F-15EX som er planlagt, måtte transformeres fra F- 35A , ville det da være nødvendig å overskride de 72 flyene per år som er forespeilet som taket for å fornye kapasiteten til Luftforsvaret.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler