Folkets frigjøringshær perfeksjonerer bruken av ferger til amfibieangrep

Hvis krigen i Ukraina demonstrerte én ting med sikkerhet, var det at langdistansemissil- og artilleriangrep ikke var i stand til å endre motstandsevnen til en forberedt motstander betydelig og varig, og at for å utføre et angrep mot slike styrker, er det avgjørende for å ha en massiv styrke som er i stand til å påtvinge seg raskt og åpne de bruddene som er nødvendige for manøveren. Situasjonen er enda mer delikat når det gjelder å utføre et amfibieangrep, spesielt når man står overfor en velutstyrt og veltrent hær som de taiwanske styrkene. Med visshet om at det ville være både svært tidkrevende og svært kostbart å bygge en flåte av dedikerte skip som angrepshelikopterskip og landingsfartøystransporter, vil People's Liberation Army, for hvem erobringen av Taiwan helt klart representerer et viktig mål på mellomlang sikt, har eksperimentert i flere år med potensiell bruk av Kinas enorme flåte av kommersielle skip for å utføre et slikt angrep.

I motsetning til et langdistanseangrep, hvor transport- og angrepsskip ikke bare må sikre kraftprojeksjon, men også støtte amfibiekorpset når det først ble engasjert, ville et amfibieangrep mot Taiwan bare finne sted 400 km unna. Kinesiske kyster, som tilbyr mange muligheter til å skape en tilstrekkelig logistisk flyt når strandhodet er sikret, både med marine og luftmidler, enten det er sivilt eller militært. Men for å oppnå massen som er nødvendig for å lykkes med et slikt angrep, har People's Liberation Army til hensikt å dra nytte av den store flåten av ferger som sirkulerer langs den kinesiske kysten og utover. De siste årene har Beijing til og med lansert bygging av visse skip som, under betegnelsen ro-ro eller RoRo, faktisk har avanserte operasjonelle evner, med for eksempel en enorm helikopterplattform som er av liten interesse.for denne typen skip, utenfor militær bruk. Dette er spesielt tilfellet med Bo Hai Heng Tong, en 15.000 2020 tonns ferge lansert i 2, som har mer enn 3 km mobil lastekapasitet med en bredde på 3 meter på 3 dekk, noe som gjør at den har plass til XNUMX ganger flere pansrede kjøretøy enn LPD-ene i San Antonio-klassen, de siste angrepsskipene fra den amerikanske marinen.

Roro Kinas forsvarsanalyse | Amfibisk angrep | Overfallsflåten
Bo Hai Heng Tong etter lanseringen i 2020. Legg merke til den enorme helikopterplattformen

Det er nettopp dette skipet som var i hjertet av en amfibisk angrepsøvelse observert av amerikanske satellitter 31. august nær Taiwanpasset. Støttet av LHD Type 71 Wuzhishan, så vel som en uidentifisert LST, demonstrerte Bo Hai Heng Tong dermed sin evne til å gå om bord på Type 05 pansrede amfibiske angrepskjøretøyer (i hovedillustrasjonen) fra stranden, for deretter å transportere dem satt tilbake til hav slik at de kommer tilbake til land. Det sivile skipet var utstyrt med en spesiell rampe for å tillate overføringer til sjøen Basert på satellittobservasjoner var værforholdene utmerket under øvelsen. Ifølge Tom Shugart, en analytiker som spesialiserer seg på dette feltet, ville denne øvelsen være den største i volum som noen gang er observert ved bruk av et sivilt fartøy. Det var, uten den minste tvil, et spørsmål om å tilegne seg verdifull erfaring med å implementere denne typen skip i tilfelle et angrep mot Taiwan, uten imidlertid å representere en øvelse som kan beskrives som massiv, noe som tyder på at et slikt angrep er nært forestående. Som forklart i en tidligere artikkel, vil ikke People's Liberation Army ha en tilstrekkelig kampflåte til å påta seg denne offensiven rolig før 2030 eller til og med 2035.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Amfibisk angrep | Overfallsflåten

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler