Hard-kill-systemer, robotisering og autonomi i hjertet av utviklingen av US Army Armor Corps

Etter å ha utviklet seg svært lite i 30 år, er panserkorpset til den amerikanske hæren i ferd med å starte et enormt moderniseringsprogram som gir en stor plass til hard-kill systemer, robotisering og autonome systemer.

AUSA-utstillingen, som frem til i dag holdes i utkanten av Washington, er en mulighet til hvert år å gjøre status over den nåværende og planlagte utviklingen når det gjelder landbevæpning og strategi for styrkene.Amerikanske landstyrker, og følgelig, for deres allierte. Men med krigen i Ukraina, den kinesisk-taiwanesiske krisen og de ulike spenningene ved ulike svangerskapsnivåer på planeten, får 2022-utgaven en helt spesiell dimensjon.

Det er faktisk ved denne anledningen at den amerikanske hæren presenterte sin nye engasjementsdoktrine som vil erstatte den som ble utarbeidet på begynnelsen av 90-tallet på grunnlag av slutten av den kalde krigen, og som regjeringen i Biden publiserte den nye nasjonale sikkerhetsstrategien som rammer USAs internasjonale og sikkerhetstiltak for de kommende årene.

Det var også under dette showet det presenterte det nye utstyret som skulle bli med, i løpet av året 2023 og utover, den amerikanske hæren og de amerikanske styrkene.

Faktisk vil den amerikanske hæren, i likhet med de andre grenene av Pentagon, i løpet av de kommende månedene begynne den store endringen som begynte i 2017, da det ble klart at Kina, men også Russland, ville bli store geopolitiske konkurrenter utover 2020, mens såkalte «tradisjonelle» spenningsområder vil også forverres.

Dette er hvordan den amerikanske hæren startet BIG 6 super-programmet, ment å være repetisjonen av BIG 5 super-programmet på begynnelsen av 70-tallet, som spesielt fødte Bradley-infanteriet, den selvgående pistolen M108, UH-60 Black Hawk-verktøyet helikopter, samt Patriot anti-fly og anti-missil forsvarssystem.

Svært ambisiøst i starten ble BIG 6 raskt konfrontert med visse budsjettmessige realiteter som ikke tillot den å finansiere de 6 hovedpilarene samtidig, og den ble transformert med ankomsten av Joe Biden til Det hvite hus, til en global innsats, men fremgang. i dette området.

Og 2023 vil være et avgjørende år for denne store moderniseringsinnsatsen fra den amerikanske hæren, siden 24 av disse programmene vil gå i bruk eller vil bli levert for testing til amerikanske styrker, inkludert f.eks. den nye "lette" tanken Mobile Protected Firepower eller MFP som vil være basert på modellen foreslått av General Dynamics Land Systems, i tillegg tilCombat and Augmented Reality Glasses Integrated Visual Augmented System eller IVASden ny Next Generation Squad Weapon angrepsrifle eller luftvern- og antidronesystemer DE-SHORAD.

Den lette MFP-tanken kommer snart for å forsterke det amerikanske panserkorpset
Den første GDLS Mobile Firepower Protected vil bli levert i 2023. Overraskende mangler et hard-kill-system i designfasen, vurderer den amerikanske hæren nå å utstyre det på kort sikt for å svare på økende trusler på slagmarken.

Men oppmerksomheten i AUSA-showet fanges først av konkurrentene som deltar i Eventuelt bemannet kampkjøretøy-program, eller OMFV, ment å erstatte Bradley-infanteriets kampvogner.

Etter flere mislykkede programmer og titalls milliarder dollar brukt forgjeves i løpet av de siste 20 årene, har den amerikanske hæren virkelig tatt i bruk en effektiv og rimelig prosess for å velge erstatteren for den ærverdige Bradley som er i ferd med å nå slutten av sin effektivitet.

Utover de 5 konkurrentene som konkurrerer om denne kontrakten for mer enn 2000 frontlinjepansrede kjøretøy, inkludert Rheinmetall, BAe og GDLS, ser ut til å være favorittene, stabssjefen for den amerikanske hæren, General James C. McConville, kartla linjene som vil lede moderniseringsinnsatsen til U.S. Armored Corps i årene som kommer under en pressekonferanse holdt ved åpningen av showet.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Drones et Robotique militaires | Analyses Défense | Chars de combat MBT

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler