Den amerikanske marinen bekrefter sin frykt for en annektering av Taiwan av Beijing innen 2027

En annektering av Taiwan av Folkerepublikken Kina innen 2027 er nå arbeidsscenarioet for alle amerikanske styrker, som raskt må transformeres for å møte den betydelige utfordringen Folkets frigjøringshær utgjør.

I mars 2021 forbløffet den øverstkommanderende for U.S. Forces Pacific, admiral Phil Davidson, sitt publikum ved å kunngjøre at etter hans syn, det var å forvente at kinesiske myndigheter ville sette i gang militære operasjoner med sikte på å annektere øya Taiwan herfra til 2027.

Ifølge den amerikanske offiseren var det virkelig en iøynefallende dikotomi mellom banen presentert av Beijing, ifølge hvilken Kina skulle bli en verdensmilitær makt innen 2050, og virkeligheten av innsatsen som ble observert, som antydet en kryssende kurve mellom USA og Kina mye tidligere enn det.

I tillegg, tatt i betraktning fordelene med den korte avstanden som skiller den kinesiske kysten fra den til Taiwan, og fremgangen som er gjort når det gjelder marineforbud av de kinesiske væpnede styrkene, var det all grunn til å tro at Beijing ville ha et vindu med operasjonelle muligheter selv før slutten av tiåret, dvs. før effekten av moderniserings- og utvidelsesprogrammene til de amerikanske styrkene som ble gjennomført fra 2017, kan effektivt veie inn i maktbalansen.

Det ser ut til at denne fristen i 2027 nå er arbeidshypotesen for hele den amerikanske marinen. Faktisk Sjefen for sjøoperasjoner, admiral Gilday, sa ikke noe annet under talen hans på et digitalt symposium arrangert av Atlantic Council.

Ifølge ham leder alt til å tro at Beijing vurderer militæraksjon mot Taiwan før 2027, nemlig slutten av president Xi Jinpings nye periode. For å støtte sine spådommer spesifiserte NOC det Kina hadde så langt respektert sin tidsplan for maktstigningen perfekt, og at ingenting tydet på at det ville være annerledes i årene som kommer.

Og for å legge til at denne fristen i 2027 representerte en høy deadline, og at han måtte forutse en mulig kinesisk offensiv mot Taiwan i dag, og over hele denne perioden.

Annektering av Taiwan av kinesiske styrker

Hypotesen som ble reist av admiral Gilday er langt fra å være uten mening, selv om den forutsetter en svært viktig risikotaking fra Kinas side. Faktisk i dag de kinesiske hærene er langt fra effektivt i stand til å gjennomføre en omfattende amfibieoperasjon mot Taiwan, og enda mindre en marineblokadestrategi, mens den kinesiske marinen bare stiller rundt tretti moderne destroyere, like mange fregatter, snart tre hangarskip og rundt ti store amfibieskip, samt rundt førti ubåter.-moderne sjømenn.

Når det gjelder luftstyrker, kan Beijing stole på tusen moderne jagerfly, inkludert hundre nye generasjons J-20 jagerfly, men mindre enn tjue støttefly (Awacs, fylling av drivstoff under flyging); mens landstyrkene stiller opp rundt femti operative brigader, inkludert åtte amfibiske brigader.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Tensions Etats-Unis vs Chine | Alliances militaires | Analyses Défense

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler