Kan Beijing innføre en blokade av Taiwan før 2027?

I stedet for en risikabel og kostbar amfibisk aksjon, synes hypotesen om en blokade av Taiwan pålagt av den kinesiske marinen og luftstyrkene til People's Liberation Army nå den mest sannsynlige til å gripe inn raskt, ifølge flere spesialister på området..

For noen dager siden insisterte den amerikanske sjefen for marineoperasjoner, admiral Gilday, på risikoen for en hypotetisk konflikt mellom Folkerepublikken Kina og Taiwan over en forkortet tidsplan.

For den amerikanske offiseren anslår nå den amerikanske marinen deten kinesisk offensiv mot den autonome øya siden 1949 er sannsynlig herfra til 2027, og kan til og med inntreffe i nær fremtid, noe som spesifiserer at mulighetsvinduet allerede hadde begynt.

Uttalelsene hans ble bredt akkreditert av president Xi Jinpings erklæringer i anledning den 20. kongressen til det kinesiske kommunistpartiet, men også av omorganiseringen av den kinesiske høykommandoen som fulgte, og satte i spissen for People's Liberation Army anerkjente generaloffiserer for deres erfaring og lojalitet til den kinesiske presidenten.

Hypotesen om en stadig mer troverdig blokade av Taiwan

Det er i denne sammenhengen direktøren for det taiwanske nasjonale sikkerhetsbyrået, Chen Ming-tong, snakket om oppdateringen av den kinesiske trusselen på øya. Ifølge ham er det liten tvil om at Beijing ønsker å fremskynde hele sin timeplan med sikte på å reintegrere øya i Folkerepublikken Kina.

I likhet med admiral Gilday, tror han at Kina kan gjennomføre operasjoner som tar sikte på å tvinge Taiwan til å underkaste seg Beijing med makt, allerede i 2023.

Ifølge ham er hypotesen om en blokade av øya i dag den mest sannsynlige, og dette kan finne sted allerede neste år, vel vitende om at erobringen av Taiwan nå utgjør en sentral markør for politisk handling til Xi Jinping, og at det synes viktig at dette effektivt gjennomføres før slutten av hans tredje mandat i 3, spesielt hvis han har til hensikt, som det er sannsynlig, å stille til andre mandater senere.

Blokaden av Taiwan vil kreve en stor flåte av tankfly som YU-20
Det kinesiske flyvåpenet har rundt tretti Y-20 tungtransportfly, men bare rundt ti av disse flyene dedikert til påfylling av drivstoff under flyging, en utilstrekkelig flåte til å støtte en marineblokade rundt Taiwan.

Å innføre en marine- og luftblokade av øya vil imidlertid være en vanskelig aksjon for de kinesiske styrkene å gjennomføre, spesielt i 2023 når transformasjonen av People's Liberation Army bare vil ha oppnådd halvparten av sine mål. .

Kraften til den kinesiske marinen og luftvåpenet

På denne datoen vil således den kinesiske marinen ha 3 hangarskip, 55 moderne angrepsubåter inkludert 6 atomdrevne, 10 store amfibiske angrepsskip støttet av 40 mindre angrepsskip. , 8 kryssere, 45 destroyere, 30 fregatter og femti anti- ubåtkorvetter.

I luften vil Beijing kunne stole på 1600 moderne jagerfly og jagerbombefly, inkludert rundt hundre 20. generasjons J-5 og 200 langdistanse bombefly, men bare 60 tungtransportfly, 35 Awacs og knapt så mange tankfly .

Selv om en slik styrke utvilsomt er mer enn betydelig, er den ikke unntatt fra visse svakheter som kan undergrave anvendelsen av en blokadestrategi mot Taiwan.

De nåværende grensene for den kinesiske marinen


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Tensions China vs Taiwan | Forsvarsanalyse | Amfibisk angrep

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler