Det er virkelig en kommersiell nisje for en etterfølger til Mirage 2000!

Den 10. mars 1978 tok prototypen av Mirage 2000 av gårde for første gang. Flyet var ment å erstatte Mirage III/V og IV fra luftforsvaret, og var en ubestridelig suksess, både fra et teknologisk synspunkt og operativt. og kommersielle, med 601 fly produsert, hvorav halvparten dedikert til eksport til 8 internasjonale luftstyrker.

Det er også slik fra et teknologisk og operasjonelt synspunkt, "2000" er det første flyet som kombinerte ytelsen til Delta-vingen som gjorde suksessen til Mirage III, med elektriske flykontroller og avanserte høyløftenheter, noe som gir svært høy ytelse til dette enmotors flyet som av mange anses å være den eneste konkurrenten til den berømte F-16.

Faktum er at, i likhet med det amerikanske flyet, representerer Mirage 2000 fortsatt den væpnede knyttneven til mange væpnede styrker i dag, nesten 45 år etter dets første flytur, og er fortsatt ansett som den beste jagerflyen i tjeneste i Hellas, men også i India. av pilotene selv, i det minste inntil ankomsten av hans utpekte etterfølger, den Rafale.

Årsakene til suksessen til Mirage 2000

Mindre enn 15 meter lang med et vingespenn på 10 meter, stolte den franske jagerflyet på en utmerket ny turbojetmotor fra SNECMA, M53, som utviklet 6,8 tonn tørr skyvekraft, og nesten 10 tonn med etterbrenner, for en masse på bare 7 kg tom .

Denne motoren gir flyet bemerkelsesverdig ytelse, med en maksimal hastighet på Mach 2.2 i stor høyde og Mach 1,2 i lav høyde, men også når det gjelder klatrehastighet med mer enn 18 000 m/minutt på havnivå.

I tillegg gir deltavingen den utmerket løft og manøvrerbarhet, spesielt ved middels og høy hastighet. Og hvis elektronikken ombord tok lengre tid enn flyrammen å nå modenhet, var Mirage 2000 likevel på nivå med F-16 på dette området fra slutten av 80-tallet, spesielt siden den kunne stole på ny ammunisjon, også veldig effektiv, slik som MICA luft-luft missil.

I tillegg til at ytelsen lar den konkurrere med de fleste moderne kampfly, inkludert noen mye tyngre og dyrere, Mirage 2000 forberedte bakken perfekt for Rafale. Dermed har Egypt, men også Qatar, India, Hellas og De forente arabiske emirater valgt Dassault Aviations flaggskip til å ta over fra deres tapre 2000.

Men hvis den Rafale blir bedt om å erstatte Mirage 2000 i disse luftstyrkene, men dette betyr ikke slutten på spillet for det franske enmotorsflyet. Det ser faktisk ut til at det er betydelig internasjonal etterspørsel etter å skaffe brukte fly, spesielt for flåtene til De forente arabiske emirater, men også Qatar.

En attraktivitet som fortsatt lever, selv i dag

dermed, Marokko planlegger å utstyre seg med rundt tretti Emirati Mirage 2000-9, mens nyere informasjon nevner mulig anskaffelse av Mirage 2000 EDA og DDA fra Qatar Air Force av Indonesia som en overgangsløsning å erstatte Su-27 og Su-30 som fortsatt er i drift, i påvente av økningen i kraften til flåten Rafale.

Når det gjelder Hellas, India, Taiwan og Egypt, virker alle fast bestemt på det ansette sin flåte fra 2000 til slutten av potensialet, da flyet fortsatt viser seg å være effektivt og effektivt, spesielt med tanke på avlytting og luftoverlegenhetsoppdrag.

Rafale Mirage2000 qatar e1625759333293 Jagerfly | Forsvarsanalyse | Konstruksjon av militære fly
Qatari Mirage 2000 kan anskaffes av Indonesia som en overgangsløsning i påvente av ankomsten av ny generasjon jagerfly som Rafale og KF-21.

Den åpenbare tiltrekningskraften til denne enheten på den internasjonale scenen viser, om det var nødvendig, at det faktisk er et betydelig marked for det som angår en enmotors jagerfly med høy ytelse, men økonomisk i kjøp og drift, slik som Mirage. 2000, F-16 eller JAS-39. Det er dessuten dette flere nyere programmer er på vei mot, som f.eks den sørkoreanske KF-21 Boramae, den tyrkiske TFX eller den indiske Tejas Mk2.

Fortreffelighetsområdet til Dassault og den franske aeronautiske BITD

Denne nisjen har imidlertid vært nettopp den franske luftfartsindustriens fortreffelighet siden slutten av 50-tallet, og ankomsten av Mirage III, et fly som, selv ved innrømmelse av amerikanske analytikere på den tiden, tilbød ytelse sammenlignbar med det til amerikanske enheter som ofte er mye tyngre og dyrere.

Det er dessuten denne observasjonen som presset det amerikanske luftvåpenet til å gi etter for Fighter Mafia for å designe F-16, hvor generalene uten å nøle favoriserte F-15 og F-111 på begynnelsen av 70-tallet.

Imidlertid, verken Rafale, som utvikler seg i kategorien mellomstore jagerfly som F/A-18 og Typhoon, og heller ikke dens etterfølger NGF som er et resultat av det hypotetiske FCAS-programmet, som vil utvikle seg uten den minste tvil i kategorien tunge jagerfly (utover 30 tonn) hvis vi bedømmer det etter dimensjonene og ambisjonene, gir et svar på dette markedet.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Fighter Aviation | Forsvarsanalyse | Konstruksjon av militære fly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

4 Kommentarer

  1. […] Den 10. mars 1978 tok prototypen av Mirage 2000 av gårde for første gang. Flyet var ment å erstatte Mirage III/V og IV fra luftforsvaret, og var en ubestridelig suksess, begge sett fra synspunkt kommersielt med 601 produserte fly, hvorav halvparten var dedikert til eksport til 8 internasjonale luftstyrker, men også fra et teknologisk og operativt synspunkt, "2000" var det første flyet som kombinerte ytelsen til Delta-vingen som gjorde suksessen av Mirage III, og kombinasjonen av elektriske flykontroller og avanserte høytløftende enheter, som tilbyr svært betydelig ytelse til dette enmotorsflyet som av mange anses å være den eneste konkurrenten til den berømte amerikanske F-16. Faktum er, i likhet med det amerikanske flyet, representerer Mirage 2000 fortsatt i dag den væpnede knyttneven til mange væpnede styrker nesten 45 år etter sin første flytur, og er fortsatt ansett som det beste jagerflyet i tjeneste i Hellas, men også i India, etter oppfatning av pilotene selv, i det minste inntil ankomsten av hans utpekte etterfølger, den Rafale. Mindre enn 15 meter lang og 10 meter bred, stolte det franske jagerflyet på en utmerket ny turbojet fra SNECMA, M53, som utviklet 6,8 tonn tørr skyvekraft og nesten 10 tonn med etterbrenner, for en masse på bare 7600 kg tomt, noe som ga flyet svært høy ytelse, med en maksimal hastighet på Mach 2.2 i stor høyde og Mach 1,2 i lav høyde, men også når det gjelder stigningshastighet med mer enn 18.000 2000 m/minutt ved havnivå. I tillegg ga deltavingen den utmerket løft og stor manøvrerbarhet, spesielt ved middels og høy hastighet, og hvis elektronikken ombord tok lengre tid å oppnå ønsket ytelse, var Mirage 16 på nivå med F-80 på dette området fra slutten av XNUMX-tallet, spesielt siden den kunne stole på ny ammunisjon som også var veldig effektiv, for eksempel MICA luft-til-luft-missilet. LES MER. […]

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler