Bør vi hente inspirasjon fra den sørkoreanske 3-akse doktrinen for å begrense den russiske atomtrusselen i Europa?

Når det gjelder avskrekking, er den klassiske doktrinen brukt siden starten av den kalde krigen basert på balansen mellom atomangrep og reaksjonsevne på begge sider. Utover det europeiske teatret og konfrontasjonen mellom Warszawapakten og NATO i andre halvdel av 1900-tallet, ble det også brukt andre steder på planeten, som i konflikten mellom India og Pakistan, eller i kontrollen av kineserne og norden. Koreansk atomtrussel fra USA.

Det viktigste potensielle målet for nordkoreanske missiler, Sør-Korea, på sin side, har ikke atomvåpen. Men i motsetning til Japan, eller et flertall av europeiske land, som er avhengig av den amerikanske atomparaplyen for å kontrollere trusselen, har Seoul utviklet, parallelt med den, en doktrine designet for å la landet nøytralisere trusselen Nordkoreansk atomkraft om nødvendig , uten å måtte stole på midlene som brukes av USA for å beskytte landet.

Den sørkoreanske 3-akse doktrinen

Utpekt " 3-akset lære", dette er basert på 3 komplementære aspekter som er ment å frata Pyongyang sine evner til atomangrep. For det første utstyrer de sørkoreanske hærene seg med midler som er i stand til å angripe og ødelegge nordkoreanske oppskytningssteder, enten de er basert på land eller til havs, med svært kort varsel, så snart sørkoreanske myndigheter vil ha visshet om at atomvåpen er forestående. streik iverksatt av Pyongyang.

For det andre distribuerer landet et viktig og tett nettverk av luftvern- og antimissilforsvar for å avskjære vektorene som ble lansert av de nordkoreanske hærene og som ville ha unnsluppet de forebyggende angrepene.

Til slutt involverer den tredje komponenten ødeleggelse av alle nordkoreanske strategiske steder ved konvensjonelle presisjonsangrep, enten det er kommando- og kommunikasjonssentre, logistiske noder og alle mål med høy verdi. lagt til, for å frata Pyongyang dets evner til å kommandere, koordinere og støtte. sin store hær.

nord-korea ballistisk missil Forebyggende angrep | Tyskland | militære allianser
Nord-Korea har nå mobile ballistiske systemer for fast brensel som kan utplasseres på svært kort varsel.

Det bør bemerkes i denne forbindelse at denne "3 akser"-doktrinen sannsynligvis er dårlig utpekt, fordi en fjerde akse, som betinger de 3 andre, er avgjørende for implementeringen. Det er virkelig nødvendig for Seoul og dets hærer å ha tilgang til svært viktige og effektive etterretningsevner i forhold til midlene som er tilgjengelige for motstanderen, siden det kreves ikke bare for å forutse atomangrep som kommer, men også for å nøyaktig lokalisere alle kapasiteten tilgjengelig for Pyongyang for ødeleggelse med spesielt kort varsel.

I tillegg må Seoul ha ekstremt reaktive streikeressurser, spesielt siden Nord-Korea nå har nye fastbrenselmissiler som kan utplasseres av mobile systemer med korte forsinkelser. Faktisk, utover de militære midlene for å gjennomføre forebyggende angrep, må Seoul også ha en svært effektiv etterretningskapasitet, og en forkortet kommandokjede for å kunne brukes.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forebyggende Strikes | Tyskland | Militære allianser

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler

Meta-Defense

GRATIS
UTSIKT