Hvilken militærhjelp kan Frankrike objektivt gi Ukraina?

Siden starten av russisk aggresjon mot Ukraina har Frankrike støttet Kiev på det politiske, økonomiske og militære området. Men i flere måneder har denne militære bistanden regelmessig blitt bestridt, enten det er i Frankrike, men også i Europa, og ble av motstanderne bedømt som utilstrekkelig, spesielt i forhold til bistanden gitt av andre europeiske land. Det er sant at Paris har vært diskret når det gjelder bistanden som er gitt, og på flere områder, i stor grad bak andre europeiske nasjoner, inkludert land mye mindre rike enn Frankrike kan være. Ved flere anledninger ble det publisert spalter i de store nasjonale dagbladene, her for å oppfordre til levering av Leclerc-stridsvogner, der for å øke militærhjelpen til 4 milliarder euro, nettopp basert på denne tilsynelatende svakheten ved fransk bistand til 'Ukraina. Utover disse appellene som i hovedsak er bygd på en følelsesmessig respons på den ukrainske nøden, er det nødvendig å definere både målene som denne støtten tar sikte på, men også begrensningene som gjelder for den, for å få frem en doktrine som objektivt kan ramme denne militære hjelpen. på en optimalisert måte.

Hvorfor skal Frankrike hjelpe Ukraina militært?

Hvis fransk støtte til Ukraina ved første øyekast virker betinget av humanitære og folkerettslige hensyn, viser det seg at Frankrike, i likhet med sine naboer, har en rekke helt objektive grunner for aktivt å støtte Kiev militært, for å muliggjøre en ukrainsk seier mot russeren. hærer.

For det første, selv om det sjelden blir diskutert, er det et spørsmål om å undergrave Moskvas militære verktøy så mye som mulig, og dermed redusere dens kapasitet til å forårsake skade i Europa, men også i Midtøsten, i Kaukasus og i Afrika. er å si alle friksjonsteatrene med de regulære eller ikke-regulære styrkene i Kremls tjeneste. Dette målet dukket først opp da det ble klart at de ukrainske hærene faktisk var i stand til å motstå den russiske militære damptrommelen, men også til å påføre den alvorlige tap. Og faktisk ser det ut til at de russiske hærene har lidd forferdelig utmattelse siden starten av konflikten, med mellom 30.000 60.000 og 1200 10 drepte, minst like mange sårede, og tapet av et meget stort antall utstyr, inkludert 15 stridsvogner , dvs. halvparten av den russiske flåten før denne krigen. Faktisk tillater militær støtte til Ukraina på en direkte og betydelig måte å alvorlig erodere russiske militære verktøy, og i henhold til den nåværende dynamikken er det mer enn sannsynlig at landets hærer og forsvarsindustri vil måtte gjøre en betydelig innsats for XNUMX til XNUMX år, om så bare for å håpe på å komme tilbake til nivåene som var deres før konflikten startet, en periode hvor den russiske trusselen vil bli betydelig redusert, selv om alle europeiske land utvikler sine hærer og sine motstandsevner.

T 72B3M Ukraina e1646929576549 Militære allianser | Forsvarsanalyse | Artilleri
siden begynnelsen av konflikten har de russiske hærene mistet halvparten av sin flåte av moderne tunge stridsvogner, og permanent undergravet deres konvensjonelle operative evner

På den annen side vil ukrainske militære suksesser mot en av de mektigste hærene på planeten, hvis de først og fremst stoler på motet, besluttsomheten og intelligensen til ukrainske soldater, bare ha vært mulig 'ved hjelp av vestlige og materialene. sørget for. Faktisk bærer denne vestlige støtten to budskap som er perfekt hørbare på den internasjonale scenen, og hvis innflytelse vil være avgjørende i utviklingen av verdens geopolitikk: besluttsomheten og enheten til vestlige hovedsteder, inkludert i møte med de induserte effektene av mer ubehagelige , spesielt fra et økonomisk synspunkt, så vel som effektiviteten til vestlig militærutstyr. For hvis heltene i denne krigen er de ukrainske soldatene, har symbolene på sin side ofte vært våpen som ble overført til Ukraina, slik tilfellet var med antitankmissilene Javelin og MLAW og TB2 Bayraktar-dronen under offensiven mot Kiev. og Kharkiv, Caesar, Himars og Pzh2000 artillerisystemer under høstens motoffensiv, og luftvernsystemer som IRIS-T SLM og NASAMS i møte med blitz.

Hver gang spilte ankomsten av dette utstyret levert av USA, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og mange andre en avgjørende rolle på bakken. Denne vestlige maktdemonstrasjonen, både gjennom soliditeten til den politiske blokken og gjennom ytelsen til dens våpensystemer, vil utvilsomt spille en modererende rolle i møte med ambisjonene til mange potensater rundt om i verden i årene som kommer, inkludert de som kunne bli fristet av atomeventyrisme. Denne endringen i bildet av den vestlige blokken, og derfor av Frankrike, er desto mer kritisk ettersom den i stor grad hadde lidd på grunn av det amerikanske og britiske eventyret i Irak, men også den ynkelige håndteringen av de syriske og libyske krisene, og den katastrofale tilbaketrekning fra Afghanistan.

Hvilke begrensninger gjelder for fransk militærhjelp til Ukraina?


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militære allianser | Forsvarsanalyse | Artilleri

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

4 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler