Kinas trakassering av Taiwan har eskalert dramatisk

I 3 år har maktdemonstrasjoner fra Beijings side mot sin taiwanske nabo blitt vanlig, spesielt når det har involvert prangende å vise kinesiske myndigheters misnøye med hensyn til visse taiwanske initiativer. eller USA, som for eksempel salget av militært utstyr eller besøk av amerikanske tjenestemenn. Men i 6 måneder nå har ting blitt betydelig anspent mellom Taipei og Beijing, og trakasseringen av Taiwan har økt kraftig i intensitet og regelmessighet. Denne 7. november markerer et nytt stadium i denne økningen i spenningen. Folkets frigjøringshær har utplassert ikke mindre enn 63 kampfly i og rundt Taiwan, samt 4 krigsskip. Dermed krysset 24 J-16 jagerbombefly noen kilometer over separasjonslinjen til Taiwanpasset, inntil nå ansett som en de facto luftgrense mellom de to landene.

Denne utplasseringen av styrke er ikke en isolert handling, siden i løpet av de siste 3 månedene, Beijing utplasserte gjennomsnittlig 18 kampfly og 4 skip daglig i den taiwanske forsvarssonen, med topper av aktivitet ved hver nye spenningstopp med USA, bare 31. oktober har det ikke vært noen aktivitet siden 15. august. Fremfor alt, i motsetning til tidligere, er det ikke i tråd med en amerikansk eller taiwansk beslutning eller initiativ, slik tilfellet var i mai og begynnelsen av august etter besøk av senatorer deretter presidenten for Representantenes hus på den selvstyrte øya. Merk at dagen før, 6. november, også var gjenstand for intens aktivitet med 46 kinesiske fly og 4 skip i den taiwanske deteksjonssonen, inkludert 8 J-16 jagerbombefly samt 2 Su-30 også. mal, 4 tunge J-11 jagerfly, et JH-7 bombefly samt 3 tunge rekognoseringsdroner, et Awacs KJ-500 og 2 Y-8 maritime patruljefly, alle med unntak av at KJ-500 har krysset Taiwan Pass-skillelinjen direkte. noe som ikke skjedde før begynnelsen av august og Nancy Pelosi sitt besøk.

7. november Taiwan PLA Balanse av militær makt | Forsvarsanalyse | Jagerfly
Den 7., 22. november ble 63 kampfly inkludert 24 J-16-er utplassert av Beijing utenfor separasjonslinjen til Taiwanstredet

Denne kinesiske trakasseringen har åpenbart et kommunikasjons- og demonstrasjonsmål, med Beijing som demonstrerer sin evne til å støtte relativt intens luft- og marineaktivitet over tid. Det tvinger også de taiwanske hærene til å reagere, ved å lansere sitt eget jagerfly for å motsette seg kinesiske inngrep, men også ved å utplassere sine egne skip og aktivere luftforsvaret, om så bare for å følge banene til fly og skip, motstandere. På denne måten tvinger Beijing Taiwan til å konsumere potensialet til jagerflyet som består av betydelig færre fly enn PLA, med 300 moderne jagerfly sammenlignet med mer enn 1400 for Kina, som også består av ofte eldre fly, som f.eks. 27 F-5E-er fra 70-tallet, eller dets 46 Mirage 2000- og 110 F-16 C/D-er anskaffet på 90-tallet. Det samme gjelder aktivering av luftvern, slik at kinesiske fly kan samle verdifull informasjon elektronisk informasjon om stedet og naturen til disse.


LOGO meta forsvar 70 Militær maktbalanse | Forsvarsanalyse | Jagerfly

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter -

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.

- Annonse -

For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler