Kina har angivelig doblet jagerflyproduksjonen det siste året

- Annonse -

Mellom 2014 og 2017 lanserte kinesiske verft i fellesskap 6 destroyere samt rundt ti fregatter og rundt femten korvetter. Denne produksjonen av moderne skip ble allerede sett på som en viktig innsats fra Beijings side for å modernisere og styrke sin flåte. Men for året 2021 alene ble ikke mindre enn 7 destroyere og 2 fregatter skutt opp av kinesiske verft, sammen med et nytt hangarskip og mange andre skip, alle ansett som perfekt moderne og meget godt utstyrt og bevæpnet. For å støtte utvidelsen av den kinesiske flåten har Beijing også satt opp 3 moderne trenings- og simuleringssentre, ett per flåte, for å trene, trene og kvalifisere mannskaper samtidig med leveringen av de nye skipene. Faktisk har økningen i makten til People's Liberation Army Navy blitt den synlige markøren for moderniseringen og den svært raske utvidelsen av de kinesiske væpnede styrkene, mens Beijing i 2019 forbød sending av informasjon, spesielt på sosiale nettverk, angående landets væpnede styrker og forsvarsindustri.

Informerte observatører klarte imidlertid å følge maktøkningen til de andre kinesiske væpnede styrkene, spesielt med hensyn til luftstyrkene. På grunnlag av observasjon av serienumre og registreringer av bilder av kampfly publisert på sosiale nettverk og i kinesiske presseartikler, oppstod det en konsensus om den årlige produksjonen av kinesiske kampfly, med rundt 80 nye kampfly levert til den kinesiske luften og marinestyrker hvert år, inkludert 20 til 30 20. generasjons J-5. På Zhuhai 2022 Airshow, som ble holdt i begynnelsen av november, ble det klart at kinesisk produksjon av kampfly hadde økt betydelig de siste månedene. Således, der flåten av J-20-er for et år siden ble estimert til rundt 150 eksemplarer, ser det nå ut til at den ville nå mellom 220 og 260 fly, på grunnlag av registreringsobservasjonen som bekrefter at produksjonen av det tredje parti av enheter ville være godt i gang, med produksjon, i løpet av ett år, av 70 til 80 nye enheter, eller i det minste det dobbelte av produksjonsraten som ble observert til da.

D16 Forsvarsnyheter | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly
Avledet fra Su-30, har J-16 fullstendig fornyet flyelektronikk som er mye mer moderne enn sin russiske motpart, samt nye reaktorer for større autonomi og økt ytelse.

J-20-produksjonen er ikke den eneste som ser ut til å ha økt de siste månedene. Dermed ser også antallet tunge flerbruks J-16 jagerfly ut til å ha økt betydelig i løpet av det siste året, samtidig som mange nye enmotors J-10C og embarket J-15 også er observert. Totalt ser det ut til at den årlige produksjonen av kampfly i kinesisk industri har doblet seg på ett år, for å nå og til og med sannsynligvis overstige 150 fly per år, en produksjonsrate som omtrent tilsvarer den som støttes av luftfartsselskaper. angående F-35, F-15EX og F/A-18E/F beregnet på de amerikanske væpnede styrkene.

- Annonse -

LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheter | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.


Nyhetsbrev påmelding

- Annonse -

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler