Krigen i Ukraina forstyrret russisk militærprogrammering

Siden 2012, tilbakekomsten av Vladimir Putin til Kreml og ankomsten av Sergei Shoigu til forsvarsdepartementet, har russisk militær programmering, organisert gjennom flerårige programmer kalt GPV, vært kjernen i arbeidet med å gjenoppbygge hærene i Moskva. . Den siste GPV, som ble startet i 2017, var å gjøre det mulig for de russiske hærene å konsolidere sin digitale og teknologiske fremgang over sine potensielle motstandere, med et årlig budsjett på 2.000 milliarder rubler, eller 30 milliarder euro som brukes hvert år til anskaffelse av nye og modernisering av utstyr i drift. Derfor, for et drøyt år siden, under den tradisjonelle vurderingen av fremskritt gjort på dette området, kunngjorde Sergei Shoigu at fra nå av, de russiske hærene hadde mer enn 70 % "moderne" utstyr. Fakta i Ukraina har imidlertid i stor grad nyansert den russiske ministerens uttalelser.

Faktisk på grunnlag av visuelt bekreftet ødeleggelse av russisk utstyr siden starten av den spesielle militære operasjonen i Ukraina, ser det ut til at halvparten av kampvognene som ble ødelagt, skadet eller tatt til fange var ikke-moderniserte sovjetiske modeller, slik som T-72A/B/B-Obr1989, T-80BV eller de forskjellige tapte T-62/64-ene. Det samme gjelder pansrede infanteri-kampkjøretøyer, 80% av tapene er representert av ikke-moderniserte BMP-1 eller 2, eller artillerisystemer, for hvilke 90% av systemene som ble tapt ble arvet fra sovjettiden. Faktisk er andelen 70 % av moderne utstyr faktisk bare observert i tap for fly, skip og anti-fly forsvar og elektroniske krigføringssystemer. I alle fall, stilt overfor de forferdelige tapene som i stor grad har undergravd evnene til de russiske hærene, Kreml kunngjorde i begynnelsen av november at de hadde opphevet gjeldende GPV, så vel som det forberedende arbeidet for neste GPV, å ta direkte kontroll over den russiske industrielle forsvarsinnsatsen, og konsentrere investeringer mot økonomisk, effektivt og raskt produsert utstyr, for å prøve å svare på utfordringen som de støttede ukrainske hærene utgjør. av Vesten.

russiske tanktap analyserer forsvar | Jagerfly | Hærens budsjetter og forsvarsinnsats
Bare halvparten av de dokumenterte russiske stridsvognene som ble tapt i kamp, ​​dreier seg om "moderne" pansrede kjøretøy i betydningen russisk klassifisering, langt fra de 70%+ som ble kunngjort for noen måneder siden av Sergei Shoigu

Kremls avgjørelse, også forhastet siden den må tre i kraft før 14. november, er fornuftig med tanke på situasjonen. Mens de fleste av de russiske elitetroppene ble forskjøvet i løpet av de første månedene av kamp, ​​har Moskva nå til hensikt å stole på en defensiv strategi basert samtidig på byggingen av et enormt nettverk av festningsverk for å blokkere den ukrainske fremrykningen, og på massen som følge av nåværende og fremtidig mobiliseringsinnsats å bevæpne disse forsvarene. Imidlertid kan russerne som er mobilisert, på grunn av rask trening og mangel på tidligere militær erfaring, ikke effektivt bruke moderne og høyteknologiske våpen, spesielt siden disse materialene ikke tidligere har skilt seg ut for sin effektivitet, selv i hendene på behørig trente soldater. I tillegg sliter den russiske forsvarsindustrien, utsatt for vestlige sanksjoner, med å produsere dette moderne utstyret, selv om det til en lavere kostnad er i stand til å reprodusere utstyr fra 70- og 80-tallet, mindre effektivt, men enklere, og uten importerte komponenter.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Jagerfly | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler