Vil Naval Group gå tilbake til den indiske P75i-ubåtkonkurransen?

I 1997 formaliserte New Delhi bestillingen på 6 konvensjonelt drevne ubåter fra Scorpene-modellen fra DCNS, som siden har blitt Naval Group. Den første nedsenkbare fartøyet, INS Kalvari, som vil gi navn til den kommende klassen, ble tatt i bruk i 2017, og ga den indiske marinen betydelig operativ merverdi. I 2014 forpliktet indiske myndigheter seg til å lansere et nytt program, igjen for 6 angrepsubåter, men denne gangen utstyrt med et aerobt fremdriftssystem, eller AIP for Independent Air Propulsion. Etter en første forespørsel om informasjon i 2014, deretter en andre i 2017, 5 designkontorer ble valgt ut til å delta i konkurransen : den tyske TKMS med Type 214, den spanske Navantia med S-80, den sørkoreanske DSME med Dosan Aah Changho, den russiske Rubin med Lada-klassen og den franske marinegruppen med en variant av Barracuda.

Imidlertid førte imidlertid kravene til de indiske spesifikasjonene, og spesielt forpliktelsen for AIP-systemet til å utstyre skipene til allerede å være i drift, TKMS, Navantia, Rubin og Naval Group å kaste inn håndkleet, og bare den sørkoreanske Daewoo Shilling and Maritime Service er i gang. Denne konkurransesituasjonen med en enkelt konkurrent var svært utilfredsstillende for New Delhi, indiske myndigheter kunngjorde neste revisjon av spesifikasjonene, for å la andre produsenter bli med i konkurransen, og utsatte grensen for å sende inn tilbud til desember 2022. Foreløpig , men det er ingen indikasjoner på at Naval Group har til hensikt å bli med i konkurransen igjen, spesielt siden ingen Barracuda er under konstruksjon, bortsett fra de atomdrevne versjonene av Suffren-klassen.

INS Kalvari Air Independent Propulsion AIP | Forsvarsanalyse | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger
INS Kalvari ble tatt i bruk i desember 2017

Mais en nylig indiskresjon gjort til indisk presse ser ut til å indikere at, langt fra å ha kastet inn håndkleet, ville Naval Group fortsatt være aktiv i P75i-konkurransen, til det punktet å fremme visse eksklusive teknologiske argumenter utover selve programmet. Faktisk, ifølge nettstedet idrw.org, har Naval Group foreslått til India en overføring av teknologi rundt Pump-jet for det indiske atomangreps-ubåtprogrammet som for tiden er under utforming. Pump-jet (i hovedillustrasjonen) er en kanalformet propell som utstyrer de atomballistiske missilubåtene i Le Triomphant-klassen, og den nye klassen av Suffren atomangrepsubåter, som lar skipene utvikle seg mye raskere uten å generere kavitasjon rundt propell, og derfor mye mer diskret, også i høy hastighet.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Air Independent Propulsion AIP | Forsvarsanalyse | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler