Den amerikanske hæren velger Bell V-280 Valor med tiltrotorer for å erstatte Black Hawks

Å øke den taktiske transportkapasiteten med 50 %, samtidig som den går dobbelt så raskt og dobbelt så langt som et UH-60 Black-Hawk helikopter, er dette de mer enn ambisiøse spesifikasjonene til programmet Future Long Range Assault Aircraft, eller FLRAA, en av pilarene i Future Vertical Lift-programmet som tar sikte på å erstatte, fra andre del av inneværende tiår, ikke mindre enn 4000 roterende vinger i tjeneste i den amerikanske hæren, alt fra OH-58 Kiowa rekognosering (pensjonert fra tjeneste i 2014) til CH-47 Chinook tunge helikopter, inkludert AH-64 Apache angrepshelikopter og UH-60 Black Hawk manøverhelikopter. FLRAA-programmet er det første som får ballen til å rulle, med kunngjøringen fra den amerikanske hæren i går om valget av V-280 Valor presentert av Bell og Textron, og til skade for SB1 Défiant presentert av Sikorsky og Boeing.

Som du kanskje forventer, er V280 en superlativ enhet. Hvis dens 15 meter lange celle er nær den til Black Hawk, har det nye flyet ingen relasjon til forgjengeren, spesielt takket være de to vipperotorene på 10,7 meter i diameter drevet av to AE 1107F turbopropmotorer som hver leverer 5000 CV. Slik forberedt når Valor en marsjfart på 280 knop, eller 520 km, og kan frakte 14 væpnede soldater 1000 km unna, før de returnerer til basen. Kombinasjonen av lengden og hastigheten til V-280 er kjernen i den amerikanske hærens visjon angående luftkamp i årene som kommer, for å kunne operere nær luftrom bestridt av det motsatte luftforsvaret.

MV 22 OSPREY forsvarsanalyse | Konstruksjon av militære helikoptre | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger
Stamfaren til V280, V22 Osprey er imidlertid avhengig av en helt annen vipperotorteknologi og mye mer kompleks å implementere og kontrollere.

Valget av V-280 fremfor Défiant er i seg selv neppe noen overraskelse. Faktisk, under prototypedesign- og evalueringsfasene, viste Bells enhet seg regelmessig å være mye mer avansert enn konkurrenten, som møtte en rekke tekniske vanskeligheter som forårsaket ekstra utviklingstid. Mens de to ordrene ble servert samtidig i 2013, foretok V-280 sin første flyvning 17. desember 2017, hvor SB1 Défiant ikke lettet for den første før 21. mars 2019, 14 måneder senere, selv om Valor hadde allerede fullført de fleste av sine testflyvninger, og hadde allerede nådd en hastighet på 520 km/t i januar 2019. I tillegg, mens Valor registrerte mer enn 160 flytimer i løpet av det første året av testene sine, hadde Défiant et tak på over samme varighet, under 40 flytimer.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Konstruksjon av militære helikoptre | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler