Le Rafale M foretrekkes av den indiske marinen fremfor Super Hornet

Hvis Dassault Aviation og teamet Rafale opplevde to velstående år i 2021 og 2022 når det gjelder eksport, med salg av nesten 180 fly Rafale nye for Hellas, Egypt, De forente arabiske emirater og Indonesia, nevnes flere andre forhandlinger jevnlig som fremgang nær en avslutning, med for eksempel Serbia og Irak. Men det største eksportpotensialet til de franske flyene i månedene og årene som kommer ligger i India, med MMRCA 2-konkurransen for 57 eller 114 fly for det indiske flyvåpenet, samt konkurransen som har motarbeidet marineversjonen av enheten i nesten 2 år, den Rafale M, til Boeings F/A-18 E/F Super Hornet, for å utstyre den indiske marinens hangarskip. Denne konkurransen dekker 26 enheter ment å tjene som en midlertidig løsning i påvente av innføringen av Twin-Engined Deck Based Fighter, eller TEDBF, et program ledet av det indiske våpenbyrået DRDO for å designe og bygge et moderne ombord medium jagerfly av nasjonalt innen utgangen av tiåret.

For å velge mellom de to enhetene, gjennomførte den indiske marinen en grundig testkampanje for å evaluere ytelsen til Rafale M liker Super Hornet, spesielt for å bestemme deres evner til å bli effektivt implementert fra et STOBAR hangarskip, det vil si ikke ha katapulter som de amerikanske og franske skipene, men et springbrett eller Skijump, slik tilfellet er i dag med INS Vikramaditya, og det nye hangarskipet INS Vikrant. De få bildene publisert av indisk presse om disse testene som ble holdt ved Goa marineflybase, viste det le Rafale M var veldig fornøyd med denne enheten, og kunne til og med ta luften i en konfigurasjon nær den som ble brukt om bord på Charles de Gaulle. Siden den gang hadde USA og Boeing ikke spart krefter på å prøve å påvirke den indiske opinionen, med store pressekampanjer som hevdet fordelene til flyene deres, der Dassault Aviation hadde vært, som vanlig. , spesielt diskret.

IMG 0088 Forsvarsanalyse | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly
Le Rafale viste betydelig nyttelastkapasitet under tester på Goa marineflybase, og tok til luften fra en test Skijump i tung konfigurasjon, med et AM39 exocet missil, to 2000 liters subsoniske beholdere, to Mica EM og to Mica IR, dvs. en konfigurasjon identisk med som ble implementert om bord på Charles de Gaulle for anti-overflateoppdrag.

Rapporten som avslutter denne testkampanjen ble nylig sendt til indiske myndigheter, og ifølge den indiske pressen, resultatene er klare: For den indiske marinen Rafale M oppfyller behovene sine bedre enn Super Hornet, det franske flyet har blitt bedømt som "mer i stand til å tilfredsstille de operasjonelle kravene og kriteriene til den indiske marinen", og åpner veien for en endelig voldgift fra indiske myndigheter, nå sannsynligvis til fordel for franskmennene gikk om bord på jagerfly. Dette vil også representere en betydelig suksess for Dassault Aviation, som til dags dato aldri har eksportert et marine kampfly beregnet på å operere fra et hangarskip, mens det siste vestlige konvensjonelle marinejagerflyet som ble eksportert for dette oppdraget ikke var annet enn F-4 Phantom 2, markedet har blitt fanget, i løpet av de siste 5 tiårene, av jagerfly med kort eller vertikal start og landing, Harrier/Sea Harrier og F-35B.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Jagerfly | Konstruksjon av militære fly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

3 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler