Den nye taiwanske ubåten vil bli lansert i september 2023

Siden normaliseringen av forholdet mellom Vesten og Beijing fra 1995, har øya Taiwan, autonom siden 1949, og hevdet av Folkerepublikken Kina siden den datoen, møtt økende vanskeligheter med å modernisere sine forsvarsverktøy. Faktisk visste de kinesiske myndighetene hvordan de perfekt kunne håndtere en veldig fristende gulrot, det kinesiske økonomiske potensialet for vestlige selskaper, og en kraftig stokk, den umiddelbare og alvorlige forverringen av diplomatiske og økonomiske forbindelser, hvis en av dets vestlige partnere skulle gripe inn i modernisering av de taiwanske hærene. Denne strategien viste seg å være usedvanlig effektiv alle Taiwans tradisjonelle forsvarspartnere, inkludert Frankrike, som solgte fregatter og Mirage 2000-tallet til øya på begynnelsen av 90-tallet, vendte ryggen til Taipei, i et punkt at det på midten av 2000-tallet ikke lenger var noe europeisk land; ble enige om å samarbeide med det nye taiwanske demokratiet om forsvarsspørsmål, mens de mangedoblet forsvarskontraktene med Beijing, knapt 15 år etter massakren på stedet Hey an men.

Til og med USA, en partner som tradisjonelt er involvert i øyas forsvar, nektet å vise for mye støtte til Taipei, i frykt for å bli utsatt for kritikk fra Beijing. I løpet av hele denne perioden utviklet den autonome øya aktivt to kritiske industrier for sitt forsvar i møte med kinesiske krav, en stadig mer effektiv forsvarsindustri for å møte mange av behovene til sine hærer, og en meget kraftig designindustri og fremfor alt halvlederproduksjon , til det punktet å kontrollere mellom 40 og 90 % av det globale markedet nå, avhengig av sektoren. Situasjonen endret seg på begynnelsen av 2010-tallet, da Beijing, etter å ha blitt tryggere på sin hær og i sin forsvarsindustri, etter å ha hatt stor nytte av europeiske og amerikanske teknologioverføringer (og fra svært aktiv industriell og vitenskapelig spionasje), begynte å distribuere nye militærbaser i Sør-Kinahavet, en maritim sone lenge hevdet av kinesiske myndigheter i henhold til "9 linjers"-regelen.

Taiwan lanserer neste års oppgraderingsprogram av sine Chien Lung-klasse ubåter 925 001 Air Independent Propulsion AIP | Forsvarsanalyse | amfibisk angrep

Samtidig ble Beijings krav angående Taiwan mer og mer presserende, noe som førte til at øyas myndigheter økte sin egen forsvarsinnsats og forpliktet seg til å modernisere sine væpnede styrker. Den meget tydelige innstrammingen av kommersielle og diplomatiske forbindelser mellom Washington og Beijing under Trump-administrasjonen gjorde at Taipei kunne bestille noe av det kritiske utstyret det manglet, som tunge Abrams-tanks, F-16V-fly eller luftvernmissiler. I tillegg myker den amerikanske kongressen opp sine posisjoner angående eksport av visse kritiske teknologier, for eksempel innen radarer og sonarer ombord på taiwanske korvetter og fregatter. Men mens den kinesiske flåten fortsetter å vokse og modernisere seg, til det floker seg sammen med amerikansk sjømakt i visse områder, stoler forsvaret av øya i hypotesen om en amfibisk aksjon utført av People's Army of Liberation, mer og mer på øyas undervannsevner.

Å løse dette problemet var langt fra enkelt for Taipei. Faktisk, hvis USA kunne støtte den taiwanske marineindustrien i visse områder som sonarer eller våpen om bord, har amerikanske verft ikke designet konvensjonelt drevne ubåter på mer enn 60 år, og mesteparten av ferdighetene på dette området finnes nå i Europa, selve menneskene som er mest motvillige til å utfordre Beijing til å støtte Taiwan. Intense forhandlinger fant så sted i stor hemmelighet høsten 2019 i Europa mellom europeiske industrielle og statlige aktører på den ene siden, og taiwanske ingeniører og forhandlere støttet av USA på den andre, slik at Taiwan kan stole på begrensede, men avgjørende teknologioverføringer for utformingen av sitt angrepsubåtprogram, uten europeerne å kunne få direkte skylden av Beijing. Faktum er at verken arten eller konklusjonen av disse forhandlingene noen gang har blitt offentliggjort.

Y8 ASW China Air Independent Propulsion AIP | Forsvarsanalyse | amfibisk angrep
Den kinesiske marinens maritime patruljeflåte, her en Y-8Q, fortsetter å vokse i volum og sysselsettingsintensitet. De fleste av det kinesiske luftvåpenets daglige inngrep i den taiwanske luftidentifikasjonssonen er ledsaget av en Y-8Q eller XJ-200 maritim patrulje.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Air Independent Propulsion AIP | Forsvarsanalyse | Amfibisk angrep

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler