Den amerikanske kongressen endrer lovverket for å øke ammunisjonsproduksjonen

Krigen i Ukraina har knust mange sikkerheter om væpnede konflikter de siste månedene, bl.a den antatte overlegenheten til enheter dannet av profesjonelle over enheter av vernepliktige eller reservister, den øverste rollen til luftfart på slagmarken, eller til og med den antatte foreldelse av kamptanken. En av de mest utbredte sikkerhetene, inkludert på høyeste nivå av de væpnede styrkene, var at en høyintensitetskonflikt, som den som finner sted i dag, ikke kunne strekke seg over tid, og overfloden av kraftbrann og presisjonsvåpen førte nødvendigvis til den raske kollapsen til en eller annen av de krigførende. Etter 10 måneders kamp av en intensitet glemt siden Korea-krigen, er det klart at dette ikke er tilfellet, og at dersom en konflikt med høy intensitet faktisk fører til et ekstraordinært forbruk av ammunisjon og midler, kan det selvsagt forventes. å strekke seg over mange måneder, ja til og med år.

Denne avsløringen har de siste månedene kommet til å påvirke den militære programmeringen i mange land, spesielt de som gir logistisk og militær støtte til ukrainske jagerfly, ved å sende ammunisjon og utstyr hver måned for å motstå russisk aggresjon. Denne støtten har imidlertid erodert ammunisjonslagrene som er tilgjengelige for vestlige hærer, i Europa, men også i USA, til det punktet den amerikanske kongressen tok opp temaet under arbeidet med det amerikanske forsvarsbudsjettet for 2023, for ikke bare å absorbere ammunisjonsunderskuddet generert av støtte til Ukraina, men også for å utstyre seg med en industriell kapasitet tilpasset forbruket av ammunisjon i tilfelle konflikt med høy intensitet.

Stinger Ukraines forsvarsanalyse | Russisk-ukrainsk konflikt | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger
En ukrainsk soldat bevæpnet med et Stinger-missil - 11. august 2022. REUTERS/Anna Kudriavtseva

Det mest synlige tiltaket som ble tatt av Representantenes hus, og godkjent med en stemme på 350 mot 80, var å øke bevilgningene til kjøp av ny ammunisjon til å nå 8 milliarder dollar i 2023, dvs. forsvarsbudsjettet til et land som Finland, med en økning på €2,7 milliarder sammenlignet med budsjettet som opprinnelig var planlagt for dette. Men det viktigste tiltaket som tas av amerikanske parlamentarikere er ikke budsjettmessig, men lovlig. Faktisk, til nå, ble ammunisjonsanskaffelser behandlet årlig, i motsetning til store våpenprogrammer som var gjenstand for flerårig planlegging. For å møte kortsiktige behov for å fylle opp lagrene, men også for å la produsenter dimensjonere sine produktive verktøy rolig, har amerikanske representanter integrert i Defense Finance Law 2023, et sett med tiltak som avslapper tilsynet med anskaffelse av ammunisjon, særlig ved å autorisert forhandling av flerårige kontrakter på dette området.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Russisk-ukrainsk konflikt | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler