Japan for å utstyre ubåter med vertikale kryssermissilutskytningssystemer

På grunn av dens geografiske posisjon, og dens svært nære forbindelser med USA, spesielt i forsvarsspørsmål, Japan er i dag i frontlinjen dersom det skulle bryte ut en konflikt mellom Folkerepublikken Kina og USA, sannsynligvis over Taiwan. Hvis Tokyo under hele den kalde krigen ga betydelig støtte til amerikanske styrker utplassert i Stillehavet og spesielt i Sørøst-Asia, mens han deltok i å begrense den sovjetiske trusselen i dette teateret, var landet relativt spart, sammenlignet med de vestlige landene i Europa, og dens selvforsvarsstyrker ble dimensjonert og designet utelukkende for defensive formål, med landets grunnlov som forbød enhver annen militær aksjon. I rundt femten år har imidlertid Indo-Stillehavsteatret vært gjenstand foren rask og betydelig intensivering av spenninger, spesielt på grunn av den tvungne moderniseringen av det kinesiske folkets frigjøringshær, inkludert i marinedomenet, mens den kinesiske marinen på få år har gått fra en kystforsvarsstyrke til en marinestyrke på høyt nivå som er i stand til å konkurrere med den mektige amerikanske marinen.

Blant temaene som gir stor bekymring for de japanske selvforsvarsstyrkene, er den svært reelle risikoen for potensielle massive forebyggende angrep iverksatt av PLA mot Japan og dets væpnede styrker, for å frata landet dets forsvars- og sikkerhetsevner. Dersom forsvarsavtalene med USA skal beskytte Tokyo mot en slik hypotese, har japanske myndigheter i flere år hatt til hensikt å gi sine selvforsvarsstyrker mer omfattende midler for å begrense slike angrep, med for eksempel bygging av 8 destroyere utstyrt med AEGIS anti-luftfartøy og anti-ballistisk system, ved å utvikle nye beskyttelsesevner som rettede energivåpen eller en elektrisk kanon av skinnevåpen, i tillegg til å modifisere de to Izumo-klassen helikopter-bærer destroyerne til lette hangarskip som kan romme et dusin F-35B Lightning II. I tillegg har Tokyo påtatt seg utformingen av to superdestroyere beregnet utelukkende for anti-missilforsvar, og erstatter AEGIS Ashore-systemet som opprinnelig var planlagt for dette oppdraget.

Taigei klasse ubåt Forsvarsanalyser | Militær sjøkonstruksjon | Ubåtflåte
Japanske ubåter av Taigei-klassen har de nødvendige dimensjonene for å imøtekomme VLS

Imidlertid er alle disse systemene fremfor alt ment å være defensive, og bidrar som sådan ikke til å avskrekke en potensiell angriper, inkludert Kina eller Nord-Korea, med mindre de er avhengige av USA til det. Og hvis forholdet mellom Tokyo og Washington ikke lider under noen spenning i dag, husker japanske myndigheter at dette ikke var tilfelle i 2017 og 2018, med Donald Trumps ankomst til Det hvite hus, før Japan ikke bestemmer seg for å bestille hundre ekstra F-35 A og B. Det er derfor neppe overraskende at som ledd i utarbeidelsen av budsjettet for 2023, og etter å ha kunngjort for noen uker siden dens intensjon om å bevæpne sine ubåter med middels endringskryssermissiler, kunngjorde Tokyo at de hørte utstyre noen av sine ubåter med vertikale utskytningssystemer for kryssermissiler, og gir den japanske flåten andre-angrepsevner som, selv uten å være atomvåpen, kan vise seg å være potensielt ødeleggende mot kommandosentrene eller til og med den politiske eller strategiske infrastrukturen til en potensiell angriper.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Militær sjøkonstruksjon | Ubåtflåte

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler