Overfor Kina endrer Taiwan størrelsen på hæren sin ved å bringe verneplikten til ett år

Det er fristende å trekke en parallell mellom situasjonen i Ukraina før utbruddet av den russiske "spesielle militæroperasjonen" 24. februar, og den nåværende situasjonen til Taiwan som lever under den stadig mer presserende trusselen om militær intervensjon. I begge tilfeller står disse demokratiske landene faktisk overfor autoritære regimer med betydelige militære ressurser, mens i fravær av en fast allianseavtale og på grunn av en viss selvtilfredshet fra Vestens side i forhold til Beijing og Beijing. Moskva mot et bakteppe av økonomiske interesser, sliter de med å modernisere hærene sine. Svært få vestlige land utenfor USA har eller hatt et ønske om å utfordre Kina eller Russland ved å selge våpensystemer til Ukraina eller Taiwan, med fare for å utløse harme og betydelige økonomiske tvangstiltak fra både Beijing og Moskva. Faktisk, som for de ukrainske hærene 24. februar, virker de taiwanske hærene utilstrekkelig forberedt og fremfor alt underutstyrt til å møte trusselen, med et flertall av eldre generasjons utstyr som ofte er foreldet på en moderne slagmark.

For å svare på denne utfordringen utviklet både Kiev og Taipei en nasjonal forsvarsindustri, den første basert på prestasjonene til den sovjetiske forsvarsindustrien, den andre på en blomstrende økonomi og betydelig teknologisk potensial. Og begge var i stand til å utvikle høyytelsesutstyr, noen basert på gamle plattformer som den ukrainske T-64M-tanken og dens taiwanske M60A3 TTS-motpart, samt helt nye systemer, som det ukrainske Neptun-missilet eller det taiwanske AIDC F- CK-1 Ching-Kuo jagerfly. Begge avhenger imidlertid i dag som i går, hovedsakelig av velviljen til de store vestlige militærmaktene for å utstyre dem med moderne utstyr som effektivt kan holde seg i sjakk, eller til og med avvise trusselen. Men det er ett område der de taiwanske hærene er betydelig bak sine ukrainske kolleger i dag, det med personell og operativ forberedelse.

Ukrainske soldater Forsvarsnyheter | Artilleri | Amfibisk angrep
Siden 2015 hadde ukrainske vernepliktige stort sett gått gjennom frontlinjen i Donbass mot russiske separatister.

Faktisk, etter tilbakeslagene registrert i Donbass i 2014 og 2015 mot russiske linjeenheter, implementerte Kiev en svært effektiv strategi for raskt å utvikle en mobiliseringskapasitet som var både effektiv og erfaren, gjennom streng verneplikt. fra 12 til 18 måneder, og en passasje av noen uker til noen måneder for hver vernepliktig i frontlinjen i den latente krigen som ukrainerne og russerne har ført i Donbass siden. I tillegg utviklet de ukrainske militære og politiske myndighetene en rekke territorielle brigader, sammensatt av tidligere reservister og frivillige, i stand til å mobiliseres raskt i tilfelle aggresjon, spesielt for å styrke forsvaret av store bysentre. Faktisk, fra starten av russisk aggresjon, var Kyiv i stand til raskt å mobilisere et stort antall jagerfly, noen med effektiv trening og til og med ekte kamperfaring, i strukturer nær de vestlige hærene med et stort korps av erfarne underordnede. offiserer og offiserer. Åpenbart hadde de aller fleste av disse raskt dannede enhetene bare svake, ofte foreldede våpen ved starten av konflikten, noe som gjorde dem ute av stand til å utføre noen offensive operasjoner eller manøvrer. Men ved å sikre herding av forsvaret av urbane sentre, og ved å frigjøre de bedre utstyrte linjeenhetene til den ukrainske hæren fra dette oppdraget, bidro disse enhetene effektivt til å stoppe den russiske fremrykningen mot Kiev, Kherson og Mykolayev.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Artilleri | Amfibisk angrep

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler