Den kinesiske marinen klarer ikke å trene mannskaper til å holde tritt med levering av nye skip

I likhet med vestlige mariner, står den kinesiske marinen også overfor vanskeligheter når det gjelder menneskelige ressurser. Men i motsetning til sine kolleger, kommer problemet fra det faktum at den ikke kan trene mannskapene sine raskt nok til å holde tritt med skipsleveringsratene de siste årene.

Fremveksten av People's Liberation Army de siste 30 årene har vært like rask som den er ambisiøs. Den gikk fra en hovedsakelig defensiv hær, basert på forskriftene til de populære hærene arvet fra sovjetiske doktriner, til en høyteknologisk hær, med mange avansert utstyr og doktriner som kan sammenlignes med de som ble brukt av de best trente hærene i verden. .

For dette var Beijing i stand til å stole på industriell planlegging og forskning som var både dynamisk og bemerkelsesverdig utført, slik at dets hærer på 30 år kunne ta igjen de 30 årene med teknologisk og doktrinær forsinkelse de møtte. til vestlige og til og med russiske hærer i 1990.

Slik ble jakten på luftstyrkene til People's Liberation Army forvandlet fra en flåte basert på jagerfly avledet fra den sovjetiske Mig-17, 19 og 21, til en flåte som var avhengig av jagerfly av Perfekt moderne 4. og 5. generasjon, som f.eks. enmotors J-10C, flerbruks J-16 og nye J-20.

Hæren var utstyrt med Type 96 og deretter Type 99/A stridsvogner som kan sammenlignes med vestlige stridsvogner, samt en like effektiv panser- og artilleriflåte. Samtidig ble troppene redusert fra 10 millioner mann på grunnlag av streng verneplikt, til en styrke på 2 millioner mann, halvparten profesjonelle og halvparten sammensatt av frivillige vernepliktige for en 24-måneders tjeneste.

Men den komponenten som har gjennomgått den mest radikale transformasjonen er utvilsomt den kinesiske marinen. I løpet av denne samme perioden har den faktisk gått fra en kystforsvarsstyrke som hovedsakelig bruker skip bevæpnet med kanoner, til en perfekt moderne høysjøflåte, med rundt hundre destroyere og fregatter bevæpnet med missiler, rundt seksti ubåter. - sjømenn inkludert mer enn et dusin atomdrevet, og til og med en raskt voksende marine- og amfibisk komponent, noe som gjør den til den nest største marinestyrken på høysjøer i verden, og hovedkonkurrenten til den amerikanske marinen.

Men i motsetning til de kinesiske luft- og landstyrkene hvis teknologiske utvikling har vært relativt lineær de siste 30 årene, har den kinesiske marinen, fra 2010-tallet, opplevd en nesten geometrisk vekst, til det punktet at det nå er vanlig med 7 til 8 nye destroyere og fregatter går i drift hvert år, sammen med to eller tre ubåter og ett eller to store marine- eller amfibieskip.

Den kinesiske marinen innrømmer å betjene rundt ti destroyere og fregatter per år
Den kinesiske marinen mottar mer enn 6 nye destroyere hvert år, for eksempel Type 055 tunge destroyere.

Hvis kinesiske verft virkelig har klart å produsere nye, perfekt moderne skip, som Type 054A fregattene som spesialiserer seg på anti-ubåtkrigføring, Type 052D/L anti-fly destroyere og Type 055 heavy destroyere, og store skip som de tunge flyene transportøren Fujian og type 075 angrepshelikopterskip, i et svært vedvarende tempo, ser det ut til at marinestyrkene til People's Liberation Army sliter med å forsyne disse nye skipene med mannskap og trente og trente offiserer. Dette er i alle fall meningen med en artikkel publisert i «Daily of the People's Liberation Army», styrkenes interne presseorgan, videresendes av informasjonssiden eurasiantimes.com.

I følge denne artikkelen er leveringsratene til nye moderne skip så høye at den kinesiske marinen ikke lenger kan trene det mest kritiske personellet som utstyrer disse skipene, spesielt de teknologiske spesialistene som er i stand til å implementere det nye utstyret etter beste evne.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militær trening og øvelser | Forsvarsanalyse | Militære marinekonstruksjoner

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

3 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler