AUKUS: Salget av amerikanske ubåter til Australia kan bli et nullsumspill ifølge den amerikanske kongressen

Utover den diplomatiske krisen som ble generert med Frankrike etter kanselleringen av angrepsklassens ubåtprogram, kan programmet som tar sikte på å utstyre Royal Australian Navy med amerikansk-britiske atomdrevne ubåter, innenfor rammen av AUKUS-alliansen, godt vise seg å være en nullsumsspill. Det er det i alle fall advarselen båret av to amerikanske senatorer, den demokratiske senatoren fra Rhode Island Jack Reed og den republikanske senatoren fra Oklahoma, James Inhofe, i et brev sendt 21. desember til Det hvite hus. " Vi mener dagens forhold krever en nøktern vurdering av fakta for å unngå å stresse USAs undersjøiske industrielle base til bristepunktet".

I sitt brev spesifiserer de to amerikanske senatorene at den gjennomsnittlige produksjonen av atomdrevne angrepsubåter i Virginia-klassen de siste 5 årene kun vil ha vært 1,2 skip per år, og advarer den utøvende makten mot enhver ambisjon om å dirigere ubåter beregnet på USA. Marinen til sin allierte før de spesifikke behovene til den amerikanske marinen har blitt tilfredsstilt, noe som ikke ville gi noen operativ fordel for amerikanske styrker eller til og med allierte, spesielt i Stillehavet mot Kina. Hvis James Inhofe, medlem av den svært innflytelsesrike senatets væpnede tjenesteutvalg på tidspunktet for skrivingen av dette brevet, trakk seg i anledning fornyelsen av en del av senatet, forble senator Jack Reed formann for denne komiteen i den nye lovgiveren. Bekymringen uttrykt av de to senatorene kommer på et tidspunkt da den 18-måneders studieperioden som ble annonsert ved opprettelsen av Aukus-alliansen, nettopp for å studere løsninger som gjør det mulig for RAN å anskaffe ubåter atomdrevne angrep, vil avsluttes i mars.

Rool Out Virginia Shipyard Military Alliances | Forsvarsanalyse | Australia
Amerikanske verft vil måtte gå fra en årlig produksjon på 1,2 SSN per år de siste 5 årene, til 2,7 skip per år fra neste år, hvis de har til hensikt å møte behovene til den amerikanske marinen alene.

Den amerikanske ubåtflåten består i dag av 14 atomubåter med ballistiske missil og 4 atomkryssermissilubåter av Ohio-klassen, 3 atomangrepsubåter (SSN) av Sea-klassenwolf, 26 Los Angeles-klasse SSN-er og 21 Virginia-klasse SSN-er. Blant disse skipene må ubåtene i Ohio-klassen, hvor de eldste når operativ alder på 38 år, slik som Los Angeles, hvorav det eldste har 37 års tjeneste, snart tas ut av drift, for å bli henholdsvis erstattet av nye Colombia-klasse SSBN-er som skal settes i drift fra 2027, og av Virginia-klassen SSN-er som allerede er i bruk. I tillegg er den amerikanske marinen forpliktet til en plan for å utvide sin SSN-flåte til 70 enheter innen 2040. Dette innebærer derfor produksjon og tillegg til service av 12 Columbia-klasse SSBN og 46 SSN over en periode på 17 år, dvs. 1 SSBN hvert annet år og 2 SSN per år, et tempo som amerikanske verft vil slite med å holde oppe, selv til tross for den betydelige innsatsen som gjøres på dette området av produsenter og den amerikanske marinen.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militære allianser | Forsvarsanalyse | Australia

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler