Hvordan redefinerer den nye russiske industristrategien den strategiske ligningen for konflikten i Ukraina?

Etter flere måneders vandring bidrar nå russisk industristrategi til å forstyrre maktbalansen dypt på kort, mellomlang og lang sikt rundt den ukrainske konflikten og utover.

Siden begynnelsen av den militære aggresjonen mot Ukraina har de russiske hærene lidd svært store tap, spesielt når det gjelder rustning. Det er altså mer enn 1600 russiske tunge stridsvogner, men også nesten 3500 tunge pansrede kjøretøy og 300 mobile artillerisystemer som ble ødelagt, skadet eller tatt til fange av ukrainerne på en dokumentert måte, eller mellom 20 og 60 % av lagrene før krigen, avhengig av utstyrskategoriene.

Ukrainske tap er i mellomtiden også betydelige, men i mindre grad, med 450 stridsvogner, mindre enn 900 tunge pansrede kjøretøy og rundt hundre dokumenterte mobile artillerisystemer, men disse tapene representerer fortsatt 20 til 40 % av de opprinnelige lagrene.

I tillegg mottok de ukrainske hærene, fra de første ukene av engasjementet, tilleggsutstyr, spesielt tunge pansrede kjøretøyer levert av landene i Øst-Europa, inkludert polske T-72 og PT-91 stridsvogner og tsjekkere, samt BMP1/2 infanterikampvogner og S-300 luftvernsystemer.

Samtidig tok den russiske forsvarsindustrien konsekvensene av vestlige sanksjoner, med en svært betydelig nedgang i produksjonsratene, spesielt når det gjelder pansrede kjøretøy.

Dermed sto den berømte Uralvagonzavod-fabrikken i Nizhny Tagil, som produserte stridsvognene T-72B3M, T-80BVM og T-90M, samt BMP-2M infanterikampkjøretøyer, nesten stille mellom april og juni.

Selv med lav produksjonskapasitet klarte Ukraina faktisk, spesielt ved å stole på fanget utstyr, men også på den industrielle kapasiteten til noen av sine europeiske naboer for å reparere sine pansrede kjøretøyer, opprettholde en positiv dynamikk og erodere den første russiske numerisk fordel, til det punktet at nå er de to styrkene relativt jevnt matchet når det gjelder tung rustning.

Og den kommende ankomsten av amerikanske Bradley, tyske Marder og Franske AMX-10RC lette tanker, kan se ut til å love godt for maktbalansen til fordel for Ukraina. Siden i sommer har imidlertid Moskva endret sin industrielle strategi, og omfordelt kortene i denne konflikten.

Den nye russiske industristrategien vil tillate å øke produksjonen av tanks og svcs
Nesten stillestående frem til sommeren produserer den russiske Uralvagonzavod-fabrikken i Nizhny Tagil nå 40 til 50 tunge panserkjøretøyer per måned

Når det første sjokket av vestlige sanksjoner var over, reorganiserte russiske produsenter, spesielt de som var involvert i produksjonen av pansrede kjøretøy, produksjonen sin, men også forsyningskjeden, selv om det innebar å gi opp visse kapasiteter på de produserte modellene. .

Dermed har det samme Uralvagonzavod-anlegget siden begynnelsen av høsten gjenopptatt produksjonen av tunge tanker, i dette tilfellet transformasjonen av T-72A til T-72B3M, T-80BV til T-80BVM, T-90A i T-90M og BMP-2 i BMP-2M (M for modernisert), samt bygging av nye T-90M, med en nå svært vedvarende hastighet på 40 til 50 pansrede kjøretøyer per måned, det vil si fire ganger mer enn før krigen.

For å oppnå dette henvendte det russiske BITD seg i stor grad til elektroniske komponenter fra kinesisk og Hong Kong for å erstatte de europeiske, japanske og amerikanske halvlederne som ble brukt til da, og noen muligheter ble fjernet eller forringet, spesielt når det gjelder nattsyn og sikting, pga. mindre effektive komponenter, eller fravær av visse ikke-substituerbare komponenter.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militær maktbalanse | Militære allianser | Forsvarsanalyse

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

Alle

5 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler

Meta-Defense

GRATIS
UTSIKT