Etter SPIKE er det israelske luftvernsystemet SPYDER i ferd med å bryte inn i Europa

I 2004 slo to tyske forsvarsindustrigrupper, Rheinmetall Defence Electronics GmbH og DIEHL Munitionssysteme GmbH, seg sammen med israelske RAFAEL Ltd for å opprette joint venture-selskapet EUROSPIKE GmbH, som ikke bare var ment å produsere Israels nye SPIKE anti-tank missiler beordret av Bundeswehr til å erstatte de fransk-tyske Milan- og HOT-missilene, men også å tilby alle SPIKE-familiemissiler til europeiske hærer. Faktum er at mens Euromissile hadde kontroll over nesten alle europeiske hærer når det gjelder antitankmissiler på 80- og 90-tallet, og fratok den amerikanske industrien verdifulle markedsandeler på dette området, er dette faktisk de israelske SPIKE-missilene som siden 2004, har overtatt disse hærene, etter å ha blitt valgt av 21 av de 27 NATO-medlemshærene, inkludert 19 europeiske hærer.

En lignende situasjon ser nå ut til å ta form, ikke når det gjelder antitankmissiler, men når det gjelder luftvernsystemer. Faktisk Rafael-selskapet annonserte nylig at det er i mer eller mindre avanserte forhandlinger med 5 europeiske land per måned, Belgia, Bulgaria, Ungarn, Polen og Romania, for å anskaffe SPYDER middels rekkevidde luftvernsystem, mens Tsjekkia allerede har bestilt 4 batterier i 2020 for å erstatte sine SA-6 (2K12) systemer. Kub) arvet fra Sovjettiden. En slik kunngjøring vil ikke unnlate å provosere en reaksjon i visse europeiske kretser, spesielt siden det er 3 systemer som tilsvarer SPYDER og europeisk faktura, den tyske IRIS-T SL og den franske MICA VL (NG) for SPYDER-SR, og den mer effektive fransk-italienske SAMP/T Mamba for SPYDER-MR.

iris t 3 Forsvarsnyheter | Tyskland | Belgia
I likhet med franske Mical VL er tyske Iris-t SL den direkte konkurrenten til den israelske SPYDER-SR

Det skal sies at SPYDER ikke mangler attraksjoner å forføre. For det første er den modulær og tilpasningsdyktig, med et kortdistansetilbud basert på AESA EL/M-2106-radaren og det infrarød-styrte Python 5-missilet, for en avskjæringsboble med en rekkevidde på 20 km og i en maksimal høyde på 9000 m, og et mellomdistansetilbud basert på den kraftige AESA EL/M-2084-radaren som spesielt brukes av Iron Dome-systemet, og Derby-missilet med aktiv radarføring, med en rekkevidde på 50 km i en høyde på opptil 16.000 XNUMX meter . I sin siste utvikling, tilbyr SPYDER-MR (middels rekkevidde), også kortdistanse anti-ballistisk avskjæringsevne. Denne siste kapasiteten, fremhevet av Rafael, er imidlertid mer markedsføringsmessig enn operativ, den antiballistiske beskyttelsesboblen som tilbys av et missil med ytelsen til Derbyet er spesielt redusert, bare mot missiler i den døende fasen rettet mot et mål som er nøyaktig beskyttet av batteri. Men det mest attraktive av Rafaels argumenter ligger et annet sted, det samme gjør de tilknyttede risikoene og begrensningene.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheter | Tyskland | Belgia

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler