Kina kunne ikke erobre Taiwan militært i 2026 ifølge simuleringer

I tilfelle en Kina vs Taiwan-konflikt kan ikke People's Liberation Army håpe på militær suksess i 2026, selv i tilfelle en blokade av Taiwan, ifølge simuleringer utført av CSIS.

Mens oppmerksomheten til europeiske ledere og soldater, ganske logisk, nå er fokusert på Russland og de direkte og induserte konsekvensene av konflikten i Ukraina, fokuserer amerikanske strateger fremfor alt på å forutse utviklingen av den politiske motstanden og potensielt militære mellom Washington og Beijing. i Stillehavet og Det indiske hav.

Hovedtemaet for friksjon mellom de to verdenssupermaktene er ingen ringere enn øya Taiwan, autonom siden 1949 etter at de nasjonalistiske styrkene til Chiang Kai-shek, beseiret av kommuniststyrkene til Mao Zedong, forlot kontinentet for å bosette en autonom regjering på Øyen.

Hvis samarbeidet mellom Taipei og Beijing i løpet av 90- og 2000-tallet var en av grunnpilarene i den kinesiske økonomiske revolusjonen, til fordel for begge hovedpersonene, har Folkerepublikken Kina aldri forlatt sine ambisjoner om gjenforening, og gjort til en av pilarene i forhandlinger med USA på begynnelsen av 70-tallet for å motarbeide sovjetmakten.

Spenningen økte betraktelig om emnet da president Xi Jinping kom til makten, som fra sitt første mandat gjorde gjenopptakelsen av Taiwan for å gjøre det til en provins i Folkerepublikken Kina, til et strategisk mål, selv om dette krevde væpnet intervensjon.

Samtidig opplevde de kinesiske væpnede styrkene, støttet av en svært dynamisk industri og bemerkelsesverdig planlegging, blendende fremgang, særlig gjennom tvungen bygging av en førsteklasses høysjøflåte, og et like effektivt og dimensjonert luftvåpen.

Til det punktet at de høyest rangerte offiserene ved Pentagon med ansvar for dette teatret åpent har advart om risikoen for konflikt rundt Taiwan på kort sikt, og USA har forsikret landet om dets beskyttelse i tilfelle kinesisk militær aggresjon.

Chi Yang Knox fregatt Taiwan e1673356762534 simulering | Militære allianser | Forsvarsanalyse
I følge CSIS-simuleringer ville de 26 fregattene og korvettene til de taiwanske marinestyrkene bli eliminert av kinesiske forebyggende angrep i forkant av et luft-amfibisk angrep

Det er i denne sammenhengen den amerikanske tenketanken Center for Strategic and International Studies (CSIS) gjennomførte en serie simuleringer å vurdere hva som kan være konsekvensene av et amfibisk og luftbårent militært angrep fra People's Liberation Army-styrker mot Taiwan i 2026, samt konsekvensene av en amerikansk og japansk intervensjon for å komme deres allierte til unnsetning.

Datoen for 2026 er ikke ubetydelig, siden admiral Phil Davidson, daværende sjef for amerikanske styrker i Stillehavet, erklærte i 2021 aten kinesisk militær intervensjon mot Taiwan kan finne sted før 2027, år gjenopptatt, siden, av den amerikanske marinen et det amerikanske luftvåpenet som en sentral dato for et potensielt styrkeskifte i Stillehavet.

I tillegg vil også president Xi Jinpings 3. periode avsluttes i 2027, da sistnevnte fikk den kinesiske grunnloven endret for å la ham stille for en ny periode utover de to planlagte.

Uten å være det minste overraskende, lar disse simuleringene utført av CSIS oss likevel bedre forstå problemene og dynamikken til dette teateret.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 simulering | Militære allianser | Forsvarsanalyse

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

4 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler