Tyskland under press for å ta imot levering av tanker Leopard 2 til Ukraina

" Hvorfor meg ? » Dette er sannsynligvis en setning som Tysklands forbundskansler Olaf Scholz må tenke, ettersom krigen i Ukraina begynte bare uker etter at han dannet sin koalisjonsregjering. Faktisk, utover de vanskelige konsekvensene fra et økonomisk og energimessig synspunkt av denne konflikten, spesielt i Tyskland som var betydelig avhengig av russisk gass før krigen, har den siden starten av konflikten vært gjenstand for en rekke kritikk og press. angående den militære hjelpen som ble gitt av Berlin til Kiev. Og selv om Tyskland allerede har gjort en viss konseptuell revolusjon ved å gå med på å levere håndvåpen, deretter pansrede kjøretøyer, artillerisystemer, luftvernbatterier og nå Marder infanterikampkjøretøy, ser det ut til at internasjonale forventninger til Berlin fortsetter å vokse, mens nå flere land legger åpent press på Berlin for å få tyske myndigheter til å godkjenne levering av tunge stridsvogner Leopard 2 til de ukrainske væpnede styrkene.

Så etter den franske presidentens kommunikasjonsstunt om emnet AMX-10RC "lette kampvogner" som vil bli levert til de ukrainske forsvarerne, og den sannsynlige Joe Bidens press dagen etter for å få Berlin til å gå med på Marders uventede levering, Det er nå andre europeiske land som slutter seg til balletten for å bryte den historiske motstanden til tyskerne som nekter å se stridsvogner av nasjonal produksjon utvikle seg mot de russiske hærene i Ukraina, med fare for å minne om mørke timer i landets historie som mange Tyskerne foretrakk å glemme. Det må sies at dessverre for Berlin er de aller fleste europeiske hærer med tunge stridsvogner nettopp utstyrt med stridsvogner Leopard 2 designet av Krauss-Maffei Wegmann, og at reeksport av disse pansrede kjøretøyene til Ukraina faktisk krever eksplisitt samtykke fra tyske myndigheter.

AMX10RC Brann Tyskland | Militære allianser | Forsvarsanalyse
Den franske beslutningen om å levere AMX-10RC lette stridsvogner til Ukraina ga starten på en vestlig dynamikk for å levere tungt pansret utstyr til hærene i Kiev

Faktum er at i dag vil Polen, men også Finland være klare til å forsyne de ukrainske hærene med deler av stridsvognene deres. Leopard 2. Tyske industrifolk kunngjorde på sin side i mars at de om nødvendig kunne levere noen dusin Leopard 1 etter en rehabiliteringsfase. Samtidig antydet London det Storbritannia kunne levere et dusin Challenger 2 tunge stridsvogner, britisk ekvivalent til Leopard 2, i Kiev, i en superladet gjentakelse av det franske initiativet angående AMX-10RC som ga starten på den nåværende dynamikken for å levere vestlige tunge panserkjøretøyer til de ukrainske hærene.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Tyskland | Militære allianser | Forsvarsanalyse

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler