Den kinesiske folkets frigjøringshær utvikler også en alldomene-doktrine

Som vi har skrevet ved flere anledninger, hvis vestlige medier og politisk oppmerksomhet, inkludert i USA, i dag er fokusert på Russland og konflikten i Ukraina, det er faktisk Kina som først og fremst angår Pentagon-strateger.

Faktisk, bortsett fra sine kjernefysiske evner, har Moskva ikke lenger de militære, økonomiske og demografiske evnene til å representere en stor trussel mot Washington og NATO, spesielt siden dets hærer har lidd tungt siden starten av konflikten, med betydelige tap av menn og materiell. .

Kina har på sin side en svært dynamisk økonomi, støttet av betydelige økonomiske reserver, samt en befolkning på 1,4 milliarder mennesker. inkludert 25 millioner overtallige menn i alderen 20 til 40 år, og nå kommer industrielle og teknologiske kapasiteter til å tangere de i USA.

For å møte denne utfordringen, Pentagon har satset på teknologi, spesielt for å kompensere for dens fremtidige svakhet når det gjelder masse, ved å stole på autonome systemer som luft- og marinedroner, avanserte kinetiske systemer som hypersoniske missiler, og overlegne kapasiteter i de mer tradisjonelle områdene land-, luft- og marinevåpen.

Fremfor alt har amerikanske generaler utviklet en doktrine om avansert samarbeidsengasjement, utpekt av akronymet JADC2 for Joint All-Domain Command and Control. Basert på sammenkoblingen av alle kommunikasjonssystemer under kontroll av datafusjon og massiv bruk av kunstig intelligens og cloud computing-teknologier, bør denne doktrinen gjøre det mulig å forkorte tidsfrister betraktelig og utvide mulighetene til det amerikanske strateger omtaler som Kill Chains, ved å gir hvert tilkoblet system tilgang til informasjon og ressurser fra andre tilgjengelige systemer i teatret for å reagere på en trussel eller gripe en mulighet innen frister som er spesielt korte, i størrelsesorden noen få minutter, hvor det tok noen timer for noen år siden .

Kina APL Informasjon Krigføring Militære Allianser | Forsvarsanalyse | Jagerfly
Cyber-evner har blitt massivt utviklet av PLA siden 2015, og griper inn både for å beskytte informasjonssystemer og for å frata motstanderen visse av dens midler, i samsvar med PLAs doktrine som har mer som mål å nøytralisere motstanderens evner enn å ødelegge dem .

For de amerikanske styrkene må JADC2-doktrinen gjøre det mulig å maksimere bruken av midlene som er tilgjengelige i et operasjonsområde, alt fra satellitter til cyberkapasiteter gjennom styrkene til de 4 amerikanske korpsene, for å kompensere for det sannsynlige Kinesisk numerisk fordel hvis aktuelt. Imidlertid lider denne strategien, som også tilfellet er med massiv bruk av droner eller forbedring av våpensystemers evner eller trening av styrker, av en betydelig strukturell svakhet, som er mer mot hvilken hærene amerikanerne er nødlidende.

På alle disse områdene utvikler Beijing faktisk sammenlignbare evner på sin side, med det åpenbare målet å nøytralisere den operasjonelle multiplikatoren som amerikanerne håper på. I den siste rapporten om kinesisk militærmakt, publisert av det amerikanske forsvarsdepartementet for kongressen, indikerte derfor at PLA på sin side ville være engasjert i utviklingen av en doktrine som kan sammenlignes med den amerikanske JADC2, utpekt Multi-domene presisjonskrigføring av Beijing.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO meta forsvar 114 Militære allianser | Forsvarsanalyse | Jagerfly

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Inntil Kun 21. mai !

Tilbudet gjelder fra 10. til 21. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler