Leopard 2, Mamba, Patriot, Marder... Europeerne øker massivt sin militære støtte til Ukraina

I flere dager nå har det vært en atmosfære av overhengende avgjørende kamp i europeiske kansellier. Etter måneder og måneder med utsettelse av den offensive eller defensive karakteren til dette eller det utstyret, eller flere pas de trois for å rettferdiggjøre visse avgjørelser, ser det ut til at et flertall av de store europeiske hovedstedene nå beveger seg mot å støtte massiv skala av det ukrainske forsvaret innsats, over kortere tidsrom enn vanlig. Starten på året ble dermed preget av den franske beslutningen om å levere Bastion troppetransportkjøretøy, og spesielt lette stridsvogner (eller pansrede rekognoseringskjøretøyer for de som er irritert over denne kvalifikasjonen) AMX-10RC, og banet vei for levering av front- linje offensive pansrede kjøretøyer av ikke-sovjetisk design, selv om de gjenværende lagrene i Europa av T-72 stridsvogner og BMP infanteri kampkjøretøyer synker og russisk industriproduksjon har returnert til hektiske hastigheter på 40 til 50 tunge pansrede kjøretøyer per måned.

Faktisk, dagen etter den franske kunngjøringen, kunngjorde Berlin og Washington i fellesskap den neste leveringen av Marder og Bradley IFVs til Kiev, men også av 2 ekstra Patriot-batterier i tillegg til det som allerede ble lovet av Joe Biden for noen uker siden. Som sådan vil opplæringen av det ukrainske personellet til disse batteriene begynne neste uke ved foten av Fort Still i Oklahoma, slik at batteriene kan leveres og implementeres "så raskt som mulig", ifølge US Air Force brigadegeneral Patt Ryder som overvåker denne treningen. Samtidig vil tilsvarende opplæring bli gjennomført av Paris og Roma for å kunne forsyne Kiev med et SAMP/T Mamba-batteri, som vil tillate de ukrainske hærene å stole på 4 langdistanse luftvern- og antiballistiske systemer med svært høy ytelse innen få måneder. La oss i forbifarten minne om at patriottrening innen den amerikanske hæren for tiden tar 2 år, selv om dette vil bli betydelig forkortet med tanke på den operative nødsituasjonen, men også kunnskapen til de ukrainske bakkeluftoperatørene som visste hvordan de skulle bruke perfekt. deres S-300, Buk og Tor-systemer for å nekte himmelen til russiske jagerfly, og som også lærte å implementere andre systemer som den tyske IRIS-T og den franske Crotale -NG i tide.

Mamba Aster30 Tyskland | Militære allianser | Forsvarsanalyse
Frankrike og Italia forbereder seg på å trene ukrainsk personell med sikte på å implementere et SAMP/T Mamba antiluftfartøy og antimissilbatteri

Men den mest avgjørende av kunngjøringene de siste dagene ble gjort av Polens president Andrzej Duda, under et møte med Ukrainas president Volodymyr Zelensky og hans litauiske motpart, statsminister Gitanas Nausèda, som talte holdt i Lviv i dag. Faktisk kunngjorde den polske presidenten den kommende utsendelsen av et selskap med stridsvogner Leopard 2 polakker i Ukraina, som en del av en "internasjonal koalisjon av givere" for å støtte den ukrainske forsvarsinnsatsen. Vi kjenner imidlertid ikke rammeverket til denne koalisjonen, og spesielt om Berlin faktisk har gitt sin godkjenning til Warszawa for å levere disse pansrede kjøretøyene bygget av Krauss-Maffei Wegmann, hvorav 250 er i tjeneste med de polske væpnede styrkene. Som en påminnelse representerer et tankselskap oftest 14 av disse pansrede kjøretøyene, selv om dette antallet i visse tilfeller kan overstige 20 enheter.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO meta forsvar 114 Tyskland | Militære allianser | Forsvarsanalyse

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Inntil Kun 21. mai !

Tilbudet gjelder fra 10. til 21. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

3 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler