Ikke overraskende utsetter Berlin seg til Washington om emnet Leopard 2 til Ukraina

Ved å kunngjøre, i begynnelsen av uken, sende et kompani med stridsvogner Leopard 2 til Ukraina innenfor rammen av en "internasjonal allianse av bidragsytere", visste den polske presidenten Andrzej Duda godt at han ville forårsake stor forlegenhet for Tyskland, som på ingen måte hadde gitt sin enighet om dette emnet, mens denne autorisasjonen er nødvendig som en del avtaler om eksport av militært utstyr. For den polske presidenten var det nok en gang, etter Mig-29-episoden, for å smigre sitt image i Øst-Europa og Ukraina, til skade for sin tyske nabo, ellers et relativt enkelt mål fordi det allerede er gjenstand for mye kritikk siden starten av konflikten. Sistnevnte visste faktisk godt at Berlin ikke lett kunne gi sin enighet, spesielt siden den tyske opinionen i hovedsak er fiendtlig mot å sende tyske tunge stridsvogner til Ukraina, og at et slikt skritt vil representere et nytt brudd med den tradisjonelle tyske posisjonen i tilfelle konflikt.

Det som var forutsigbart tok ikke lang tid før det skjedde. Faktisk, på sosiale nettverk ble Polen og president Duda feiret som eksempler på dyd og mot, mens morderiske betraktninger overfor Tyskland, som var sene med å gi sin enighet, ble hørt fra alle kanter. La oss imidlertid huske at Leopard 2 polske enheter ble anskaffet fra Berlin etter skiftet vest i Øst-Europa, til eksepsjonelt lave priser, for å erstatte det eldste sovjetiske utstyret og styrke landets defensive evner. Og da Warszawa kunngjorde sending av T-72 og deretter PT-91 til Ukraina, foreslo Berlin å erstatte dem, som for andre land, med en overføring av stridsvogner Leopard 2, som Warszawa avslo fordi de pansrede kjøretøyene som tilbys av Tyskland var av A4-standarden og ikke den nyeste A7+-standarden, som var betydelig dyrere.

M1A2 Abrams Tyskland | Militære allianser | Forsvarsanalyse
Olaf Scholz betinget autorisasjonen av levering av Leopard 2 til Ukraina, til levering av amerikanske Abrams-stridsvogner til hærene i Kiev

I alle fall, for å komme seg ut av fellen satt av president Duda, kunngjorde Olaf Scholz at han ville akseptere overføringen av tanks Leopard 2 til Ukraina, inkludert de som holdes av kundene som Finland, Polen og andre, først etter at USA angivelig kunngjorde forsendelsen av tunge Abrams-tanks til landet. Faktisk, hvis Duda føler seg i en styrkeposisjon, sannsynligvis feilaktig, i forhold til europeiske land, har han aldri våget å utfordre USA ved å kunngjøre reeksport av amerikansk utstyr til Kiev, siden han ikke gjorde det, som alle de østlige landene som raskt kritiserer Tyskland, angående de israelske SPIKE anti-tank rakettene, som er mye i tjeneste i disse hærene og som utvilsomt ville ha gitt betydelig merverdi til de ukrainske forsvarerne. Jerusalem er faktisk motstandere av å sende materiale av denne typen til Ukraina, for ikke å provosere en hardere russiske posisjoner i Syria eller Kaukasus.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO meta forsvar 114 Tyskland | Militære allianser | Forsvarsanalyse

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med koden Metanniv24

Tilbudet gjelder fra 10. til 20. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

4 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler