Den første russiske Su-35se skal ankomme Iran på slutten av vinteren

Mens iransk forsvarsindustri har gjort enorme fremskritt på noen områder de siste årene, som droner, men også Baltiske og kryssermissilerog luftvernsystemer, er Teherans hærer ofte, avhengig av området, dårlig utstyrt med foreldet utstyr som er arvet fra Sha-tiden på slutten av 70-tallet. Dette er spesielt tilfellet for luftstyrkene som, bortsett fra kinesiske og russiske jagerfly anskaffet på 90-tallet, bruker F5 , F4 og F-14 fly nesten 50 år gamle. Faktisk utgjør kunngjøringen fra iranske myndigheter denne søndagen gjennom nyhetsbyrået Tasnim, ifølge hvilken de første Su-35-flyene anskaffet fra russerne vil ankomme landet allerede i mars, en stor utvikling. krefter, og en potensiell omveltning i den regionale maktbalansen.

Selon pressemeldingen som siterer Shahriar Heidari, medlem av det iranske parlamentet og utenrikskomiteen, den første Su-35se, uten å spesifisere deres nummer eller det totale volumet av ordren adressert til Russland, vil faktisk bli levert fra de første månedene av neste år, som kommer 20. mars i den persiske kalenderen, for festen til Nowruz. Ifølge kildene vil den iranske ordren, innhentet som kompensasjon for levering av Shahed 136 langdistanse-angrepsdroner og, det ser ut til, ballistiske missiler, brukt av Moskva mot ukrainsk sivil infrastruktur, være for 24 til 30 fly, som kan være tidligere Su-35se kjøpt opp av Egypt før Kairo kansellerte sin ordre under press fra Washington.

Su35S VKS e1673885970873 Analyseforsvar | Atomvåpen | Jagerfly
Av alle russiske jagerfly for generelle formål viste Su-35 seg utvilsomt å være de mest effektive i Ukraina

Nesten 22 meter lang med et vingespenn på 15,3 meter, Su-35se er en tomotors enseters tung jagerfly, den ultimate versjonen av Flankers-familien avledet fra den første Su-27. Flyet er spesielt imponerende, med en tomvekt på 19 tonn, og en maksimal startvekt på 35 tonn, og har derfor stor nyttelastkapasitet, med 11,5 tonn internt drivstoff og 12 nyttelastpunkter under vingene og cellen . Flyet har derfor stor autonomi, med en rekkevidde på 1.600 km, men også høy ytelse takket være sine to Saturn AL-41 turbojetmotorer, hver med en skyvekraft på nesten 9 tonn tørr, og mer enn 14 tonn med etterbrenner. Den har også en kraftig Irbis-E-radar med aktiv PESA-antenne, en IRST (infrarød detektor) OLS-35 og en Khibiny-M elektronisk forsvarspakke, og kan implementere en rekke luft- og luftjord/overflate, noe som gjør den til en allsidig enhet som er både effektiv og avansert, i stand til effektivt å stå opp mot nesten alle vestlige kampfly.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Atomvåpen | Jagerfly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

3 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler