Er fransk jakt om bord truet av den neste militære programmeringsloven?

For å svare på sikkerhetsutfordringene som pålegges av geopolitisk og teknologisk utvikling, spesielt fremveksten av nye betydelige militære trusler inkludert i Europa, kunngjorde president Emmanuel Macron, kort tid etter hans gjenvalg, at en ny programmeringslovmilitær ville bli utformet for å legges frem i første kvartal 2023, og stemmes over umiddelbart av Stortinget, trolig før sommerferien. Utover en svært uklar strategisk gjennomgang, som blander inn sine konklusjoner av strategiske mål, midler og samarbeid, har det siden vært svært vanskelig å få informasjon fra Forsvarsdepartementet og Generalstaben om innholdet i denne nye LPM som vil dekke perioden 2024-2030. I beste fall tror vi at vi nå vet at budsjettet som er allokert til hærene i denne perioden vil nå 410 milliarder euro, eller 58,5 milliarder euro i gjennomsnitt per år.

Men det er visse aspekter ved denne fremtidige LPM som allerede ser ut til å være definert, for eksempel styrking av artilleri- og langdistanseangrepsevner, luftvernforsvar og manøvreringsevner, som svar på lærdommen fra krigen i Ukraina. Så, ifølge Blablachars-bloggen, alltid veldig godt informert på sitt felt, ser det ut til at hæren vil vurdere å utstyre seg med nye beltede infanteri-kampkjøretøyer basert på den svenske CV90-plattformen og CT40-tårnet som allerede utstyrer EBRC Jaguar, for å ha en av de beste IFV-ene for øyeblikket, som kombinerer mobilitet, beskyttelse og bemerkelsesverdig ildkraft. På samme måte ser Luftforsvaret ut til å ha, i årene som kommer, et forsterket luftvernforsvar, med ankomsten av nye SAMP/T Mamba-batterier med blant annet avanserte antiballistiske evner. Aster Block 1NT missil.

PANG Vandier Leconru forsvarsanalyse | Atomvåpen | Jagerfly
PANG var utvilsomt hovedattraksjonen til Euronaval 2022-showet. Her fra venstre mot høyre, admiral Vandier, stabssjef for marinen, Emmnuel Chiva, DGA og Sebastien Lecornu, minister for de væpnede styrker.

Men utover disse «potensielle gode nyhetene», og til tross for et budsjett som nok en gang vil økes betraktelig for å oppnå en forsvarsinnsats større enn 2,25 % av BNP, ser det ut til at det også vurderes alvorlige avveininger, slik som avansert tilbaketrekking av Mirage 2000s fra Luftforsvaret, for å frigjøre menneskelig og budsjettmessig kapasitet for å oppfylle de definerte målene. Og på dette området er hypotesen som dukker opp oftest når man snakker med folk som sies å være «nær saken», ingen ringere enn kanselleringen av PANGs nye generasjons hangarskip-program. , eller til og med den direkte elimineringen av marineluftfartens ombord. kampflykapasiteter, for å erstatte dem med evner basert på droner og tradisjonell langdistanse luftkraftprojeksjon. Hvis det for øyeblikket ikke er tatt noen fast beslutning om dette emnet, vil en slik forlatelse utgjøre et dyptgående brudd i de militære midlene som er tilgjengelige for de franske hærene for å påvirke kriser utenfor deres nasjonale eller allierte flybaser.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Atomvåpen | Jagerfly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

Alle

2 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler

Meta-Defense

GRATIS
UTSIKT