Bør Frankrike kjøpe de australske Tiger- og NH90 Taïpan-helikoptrene?

De australske væpnede styrkene bruker i dag 22 Tiger ARH-kamphelikoptre avledet fra HAD-standarden til French Army Light Aviation (ALAT), samt 41 NH-90 MRH manøvreringshelikoptre utpekt i landet under navnet Taipan. Betydelige tilgjengelighetsproblemer førte til at den australske generalstaben kunngjorde, for bare to år siden, anskaffelsen av 29 AH-64E Guardian kamphelikoptre for å erstatte Tigers fra 2025Og sin intensjon om å erstatte Taipan som også led av dårlig organisering av logistikkkjeden, noe som førte til betydelige tilgjengelighets- og kostnadsproblemer. Det er om dette emnet at generalmajor Jeremy King, stabssjef for den australske hæren, i går bekreftet at til tross for innsatsen fra Frankrike og Airbus Hélicoptères for å overbevise Canberra om å beholde sin flåte NH90 i tjeneste, den australske hæren vil anskaffe 2025 UH-40M helikoptre fra 60 for et beløp på 2,8 milliarder australske dollar, eller 1,8 milliarder euro for å erstatte enhetene.

Utover årsakene, er det sant at det noen ganger er knyttet til de australske kravene i seg selv under tildelingen av Tiger- og Taipan-kontraktene, etter å ha ført til tilbaketrekking av de to europeiske flyene, for å erstatte dem med amerikanske helikoptre, og avhørene som er vel legitime fra visse australske forsvarsobservatører angående relevansen av å anskaffe Black Hawk når den amerikanske hæren går inn i andre del av tiåret deres erstatning av tiltrotoren V-280 Valor, som tilbyr forestillinger spesielt i form av mye større hastighet og handlingsrom, og faktisk bedre tilpasset virkeligheten til Stillehavsteatret; i Frankrike er det hensiktsmessig å stille spørsmål ved muligheten som vil representere tilgjengeliggjøring på markedet av 22 Tiger-helikoptre og 41 NH-90-helikoptre, begge nært i sin konfigurasjon til enhetene som brukes i ALAT, nok til å armere, ved lavt nivå. kostnad, 2 ekstra kamphelikopterregimenter.

Australske ARH Tiger Helicopter Defense Analyser | Australia | Russisk-ukrainsk konflikt
Den 22 australske Tiger ARH vil bli erstattet av 29 AH-64E Gardian fra 2025

De 2004 australske ARH-tigrene ble tatt i bruk mellom 2010 og 22, og er faktisk nyere fly, som fortsatt har svært betydelig potensial, og som tidligere sagt, relativt nær, i sin konfigurasjon, til Support Destruction HAD-standarden som for tiden er utplassert i ALAT, spesielt med implementeringen av det laserstyrte AGM-114 Hellfire 2 antitankmissil, 70 mm raketter og en 30 mm GIAT-kanon. I tillegg, på grunn av vanskelighetene med å implementere den australske logistikkplanen, har disse flyene i gjennomsnitt fløyet relativt lite, og beholder derfor et betydelig flypotensial. Det samme gjelder for 41 NH-90 MRH, enda nyere fordi de ble tatt i bruk fra 2010, og som ligner på NH-90 TTH Caïman som ble tatt i bruk fra 2011 i ALAT. I tillegg har noen av de australske taipanerne blitt tilpasset spesielle operasjoner, inkludert en M134D Minigun port gatling maskingevær på en uttrekkbar støtte og et jevnt tauutplasseringssystem.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Analyses Défense | Australie | Conflit Russo-Ukrainien

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler