Vil sørkoreanske stridsvogner seire i europeiske hærer?

Etter inngående konsultasjoner med Frankrike og Nexter-gruppen kunngjorde danske myndigheter 19. januar at de ville overføre hele flåten av CAESAR motoriserte kanoner, dvs. 19 8x8 systemer som er tyngre og bedre pansrede enn modeller i tjeneste også innen hæren. som i Ukraina, for å styrke Kievs defensive evner. Denne kunngjøringen, med rette godt mottatt av de ukrainske hærene, gitt ytelsen til systemet, er en del av en enestående dynamikk fra europeiske land for å støtte deres allierte, Sverige har lovet 50 CV90 og et ukjent antall Archer-artillerisystemer (sammenlignbar med CAESAR ), Storbritannias tunge Challenger 2-stridsvogner og AS90 sporet selvgående kanoner, og Polen har lovet Kiev en tropp med stridsvogner Leopard 2, akkurat som Finland, er disse kunngjøringene for øyeblikket suspendert i påvente av autorisasjon fra Berlin.

Kunngjøringen fra København ble imidlertid ledsaget av en avklaring. For å erstatte de 19 Cæsar-kanonene som i seg selv erstattet de selvgående M109-kanonene i de danske væpnede styrkene, vil de be om en erstatningsløsning som kan aktiveres raskt. Til dags dato er det imidlertid svært få løsninger av denne typen i Europa: Den franske Caesar hvis ordrebok allerede er full, den tyske Pzh2000, produsert på samme linje som de som setter sammen Puma og som moderniserer Leopard 2 av Bundeswehr og dets allierte, også under spenning, og den svenske Archer, som til dags dato knapt har overbevist med sine prestasjoner. Når det gjelder den amerikanske M109, forblir den utstyrt med et 39 kaliberrør, noe som begrenser ytelsen og spesielt dens effektive rekkevidde, i størrelsesorden 25 km der de europeiske systemene, som er avhengige av et 52 kaliberrør, når og overstiger 40 km. Men det er et alternativ som er tilgjengelig på relativt kort sikt, effektivt og til og med økonomisk sammenlignet med tilsvarende systemer, den sørkoreanske K9 Thunder.

CAESAR8 8 Tyskland | Forsvarsanalyse | Artilleri
Danmark kunngjorde at de ville avstå sine 19 Caesar 8x8 til Ukraina, og at de ville søke en kortsiktig stoppløsning for å fylle opp artilleriet.

Bevæpnet med et 155 mm 52 kaliber selvlastende rør, har K9 lite å misunne sine mest effektive europeiske motstykker, enten det gjelder rekkevidde, presisjon eller brannhastighet. I tillegg er den basert på et belteunderstell drevet av en 1000 hk turbodieselmotor for en kampmasse på 47 tonn, noe som gir den et kraft-til-vekt-forhold på 21 hk per tonn og derfor god mobilitet, inkludert terreng. . Artillerisystemet er fullstendig under pansret kasemat, og beskytter effektivt sitt mannskap på 5 mot lett ammunisjon og splitterfragmenter. Til slutt har den et avansert posisjonerings- og pekesystem, et semi-automatisk lastesystem drevet av 48 runder, og et sett med støttekjøretøyer som tillater full magasinfylling på bare 4 minutter (12 skjell per minutt) ved hjelp av K10 støttekjøretøy, også pansret og beltet, med 104 155 mm skjell og 504 enheter pulver. Men de to viktigste argumentene til K9 er verken tekniske eller operasjonelle.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Tyskland | Forsvarsanalyse | Artilleri

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler