For tenketanken RAND vil dødpunktet i konflikten i Ukraina direkte true USAs interesser

Mens konflikten i Ukraina fortsatt virker langt fra over, peker en rapport fra tenketanken Rand Corporation på truslene som en fastlåst konflikt utgjør for amerikanske interesser.

Rand Corporation ble opprettet i 1948 av den amerikanske flyprodusenten Douglas, og er i dag en av de mest innflytelsesrike tenketankene i USA, spesielt med hensyn til militære og internasjonale anliggender, spesielt siden i motsetning til andre andre viktige amerikanske tenketanker, er det ikke politisk tilknyttet.

Faktisk blir dens analyser oftest evaluert med stor oppmerksomhet både av amerikanske politiske beslutningstakere og av Pentagon. Siden starten av den ukrainske krisen har Rand produsert et stort antall ofte svært relevante analyser, og har gjort det i et vedvarende tempo.

Den siste analysen, publisert 27. januar, fortjener spesiell oppmerksomhet. Faktisk, utover taktiske, økonomiske og politiske analyser, studerer den risikoen for stagnasjon eller utvidelse av den ukrainske konflikten gjennom en spesiell kritisk faktor, nemlig statenes politiske, økonomiske og strategiske interesser.

Som vi allerede har diskutert i tidligere artikler, har risikoen for at konflikten blir fastlåst, eller til og med for utvidelse utover det ukrainske teateret, økt betydelig de siste månedene, spesielt siden Moskva har forpliktet seg til å endre sin tilnærming. fra ren taktisk ledelse ved starten av konflikten, med svært tvilsomme resultater, til strategisk ledelse basert på Kremls objektive eiendeler, nemlig forsvarsindustrien og dens demografiske overlegenhet.

Rand-analysen, med tittelen " Unngå en lang krig – USAs politikk og banen til den russisk-ukrainske konflikten", gjennomfører en metodisk studie av alle de forutsigbare risikoene og konsekvensene knyttet til den sannsynlige fastlåsningen av konflikten, mens verken Moskva eller Kiev ser ut til å være i stand til å påtvinge seg selv militært og varig på sin motstander.

Ifølge Rand Corp. risikoen for at Russland bruker ikke-strategiske atomvåpen er langt fra ubetydelig
Ifølge Rand Corp. risikoen for at Russland bruker ikke-strategiske atomvåpen er langt fra ubetydelig

For det første studerer analysen alle parametere som følge av en sannsynlig stagnasjon av konflikten, med de to hovedrisikoene bruken av atomvåpen, langt fra å bli ekskludert av amerikanske analytikere, og utvidelsen av konflikten mot en konfrontasjon mellom NATO og Russland, igjen ansett som mye mer plausibelt enn generelt innrømmet av spesialister som uttaler seg i media om dette emnet, selv om en direkte konvensjonell konfrontasjon mellom Russland og Russland NATO ikke ville være first-mover.

Tre andre nøkler til analyse er også definert, nemlig spørsmålet om territoriell kontroll for de to krigførende, spørsmålet om forlengelsen av konflikten over tid og til slutt de ulike alternativene for at denne konflikten skal ta slutt.

Deretter studeres hvert av disse kriteriene med hensyn til deres konsekvenser for amerikanske interesser. Uten å omskrive analysen som er fritt tilgjengelig, er det klart at for USA overgår risikoen og begrensningene som oppstår ved en stagnasjon i denne konflikten langt de få potensielle fordelene ved en konflikt som vil vare. , og dette over nesten hele analysespekter.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense-logo 93x93 2 Russisk-ukrainsk konflikt | Militære allianser | Forsvarsanalyse

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

3 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler