Hard-kill, SEAD, prowling ammunisjon ...: fremtidens franske LPM forbereder seg på høy intensitet

Uten å være uttømmende legger den fremtidige franske programmeringsloven vekt på engasjement med høy intensitet, og fyller visse kritiske hull i hærene.

Selv om alle beslutningene ennå ikke er tatt, begynner innholdet i den fremtidige militære programmeringsloven som vil dekke perioden 2024-2030 å bli delvis kjent, enten det er gjennom visse offisielle erklæringer fra forsvarsminister Sébastien Lecornu, stabssjefer og til og med president Emmanuel Macron. Dermed ser det ut til at det samlede budsjettet tar sikte en konvolutt på 413 milliarder euro over perioden, dvs. et gjennomsnittlig årlig budsjett på 58 milliarder euro, nesten 32 % mer enn væpnede styrkers budsjett for 2023 (44 milliarder euro), og 66 % mer enn 2017-budsjettet (35 milliarder euro).

Når den er integrert i en lineær progresjon over varigheten av den militære programmeringsloven, vil denne konvolutten ha som mål å oppnå en forsvarsinnsats på 69 milliarder euro i 2030, eller mellom 2,25 og 2,3 % av landets BNP på den datoen. Faktisk, selv med hensyn til inflasjon (integrert i BNP), vil hærbudsjettet ha økt med 25 % i løpet av neste LPM, og med mer enn 50 % siden 2017.

Videre vil budsjettet øke, i denne hypotesen, med litt mer enn €3,6 milliarder per år, som er mer eller mindre nær det effektive taket som industriutvikling så vel som rekrutteringskapasitet hærer ikke kunne følge. Merk i forbifarten at en slik økning representerer i gjennomsnitt mer enn 50.000 XNUMX nye direkte, indirekte og induserte arbeidsplasser som skapes hvert år, mellom de væpnede styrkene, forsvarsindustrien, forsyningskjeden og alle relaterte økonomiske aktiviteter.

Utover rent makroøkonomiske og budsjettmessige aspekter har også annen informasjon filtrert ut. Dermed vil reservatet bli betydelig styrket, med rekruttering av 40.000 80 nye reservister under den militære programmeringsloven, for å nå et format på 100.000 til 2030 2 reservister i XNUMX, en reservist for hver XNUMX aktive militærpersonell. Økningen i styrkene vil derimot være målt og sterkt sektorisert for å øke hærenes kapasitet når det gjelder etterretning og cyberkrigføring.

Disse styrkene vil tillate hærene å styrke sin motstandskraft og utholdenhet, inkludert i et kampscenario, og spesielt i området med høyintensivt engasjement, hittil det dårlige forholdet til den franske forsvarsinnsatsen, denne de siste 20 årene , og favoriserer projeksjonsstyrker som er i stand til å utføre eksterne operasjoner, spesielt i Afrika og Midtøsten. Ikke at disse styrkene, som fallskjermjeger, marine- eller fjellinfanterienheter, er ubrukelige ved høyintensitetskonflikt, men de gjør det ikke på egen hånd å møte behovene til en slik type konflikt.

PANG CGI Euronaval e1671027622344 Militær planlegging og planer | Forsvarsanalyse | Jagerfly
Emmanuel Macron har bekreftet at den nye generasjonen hangarskipsprogrammet vil bli videreført i løpet av neste militærprogrammeringslov 2024-2030

Informasjon om fremtidige våpenprogrammer begynner også å filtrere gjennom. Dermed bekreftet president Emmanuel Macron fortsettelsen av den nye generasjonen hangarskipprogrammet under sine ønsker til hærene, selv om det ifølge våre kilder ble truet inntil noen dager før presidentens kunngjøring. Forvandlingen Rafale av fransk jakt vil bli fremskyndet, selv om Mirage 2000D som for tiden moderniseres vil tjene utover dette frem til 2034.

I tillegg vil det bli gjort en spesiell innsats for å styrke og utvide hærenes etterretningsevne, noe som særlig innebærer fortetting av satellittnettverket. Men det er på området høyintensivt engasjement at den viktigste innsatsen vil bli gjort. Således, på den militære programmeringsloven, den Rafale vil være utstyrt med midler for elektronisk krigføring og undertrykkelse av motstridende luftvernforsvar utpekt av akronymet SEAD (Suppression of Enemy Air Defense) på engelsk.

Luftvernet skal også styrkes, med anskaffelse av ytterligere SAMP/T-systemer, men også kortdistanse SHORAD MICA VL-systemer. Fregattene til den franske marinen vil også se sine evner forsterket, spesielt ved å gi SYLVER vertikale rakettutskytningssystemet kapasitet til å utplassere forskjellige typer missiler.

Hæren kunngjorde på sin side at den hadde til hensikt å anskaffe flere tusen herreløse ammunisjon fra LPM, men også å utstyre sine pansrede kjøretøyer, først og fremst Leclerc-stridsvognene, med hard-kill beskyttelsessystemer. Hvis du er kjent med disse egenskapene, kan det være fordi de alle har blitt identifisert som essensielle i flere av artiklene våre, inkludert en spesifikt liste disse 5 evnene for å styrke høyintensitetsevnene til de franske hærene, utgitt i 2021.

Luft- og romstyrke: SEAD- og SHORAD-evner

Det haster med gi luft- og romforsvaret, men også fransk marine-aeronautikk, evner til å undertrykke luftvernforsvar, har blitt diskutert i en første artikkel publisert i september 2019. Siden den gang har nesten ti artikler av samme type blitt publisert av Méta-defense, til det punktet emnet gikk opp til forsvarskomiteen i nasjonalforsamlingen, videreformidlet av opposisjonens nestleder JC Lagarde, men også av nestlederen til presidentflertallet F. Gouttefarde under forrige magistrat.

dess~~POS=TRUNC, svaret da gitt av Forsvarsdepartementet var et perfekt eksempel på trespråk akkompagnert av åpenbar ond tro. Faktisk, selv om det er diskret av natur og beskyttet av et SPECTRA-system anerkjent for sin ytelse, Rafale Til dags dato har den ikke en jamming og elektronisk krigføringspute som er i stand til å omfatte andre enheter i en elektronisk forsvarsboble, og heller ikke ammunisjon spesialisert på å eliminere motstridende luftvernsystemer. Denne svakheten hadde også vært kjernen i det amerikanske argumentet til fordel for Super Hornet i India, hvor sistnevnte kunne avvises til en elektronisk krigførings-Growler.

den Rafale French vil bli utstyrt med nye høyintensitetsfunksjoner, for eksempel et sett med SEAD-ressurser
Veldig effektivt, den Rafale har imidlertid ikke evner dedikert til å undertrykke motstanderens luftvernforsvar

Krigen i Ukraina har på sin side vist i hvilken grad moderne luftvernsystemer, inkludert de av russisk produksjon implementert av de to krigførende, nå er effektive. Faktisk, i flere måneder, ser det ut til at russiske fly, som Su-30SM og Su-35s, utfører hvert oppdrag nær inngrepslinjen, et anti-strålingsmissil som Kh-31P, for å gå inn i og ødelegge en motsatt radar, som kommer for å følge den.

En lignende prosedyre ble implementert på ukrainsk side, slik at Mig-29s kunne bruke AGM-88 Harm antiradarmissil, av samme grunner. Utover disse missilene bærer russiske fly nå systematisk en eller flere ekstra jamming pods, noe som gjør det mulig for eksempel å beskytte andre fly, som angrepsfly som Su-25, men også kamphelikoptre eller transport, også svært sårbare for luftvernsystemer.

Vi forstår derfor hvorfor Luftforsvaret, og sannsynligvis sjøfartsindustrien, vant sin sak for å skaffe seg denne evnen under neste LPM, selv om det betydde latterliggjøring av svaret fra Forsvarsdepartementet for noen måneder siden tidligere.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militær planlegging og planer | Forsvarsanalyse | Jagerfly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

5 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler