På grunn av sin operasjonelle og kommersielle suksess, kan CAESAR-prinsippet brukes?

Av alt militært utstyr som har kjent berømmelse i Ukraina, CAESAR 155 mm lastebilmontert artillerisystem, designet og bygget av franske Nexter, er utvilsomt en av de som fikk størst operasjonell suksess. og som trøstet sin kommersielle suksess av denne grunn. I følge ukrainsk informasjon ville de 18 Cæsarene som ble sendt av Frankrike til Ukraina fra og med mai, faktisk ha ødelagt hundrevis av russiske våpen og stillinger, og 180 forskjellige typer utstyr. Samtidig ser det ut til at bare én CAESAR kan ha blitt ødelagt i kamp, ​​selv om de fleste systemer nå må gå inn i regenerasjonsvedlikehold, på grunn av mye bruk.

I alle fall har CAESAR vist relevansen av konseptet sitt som kombinerer ildkraft og mobilitet, slik at systemene kan ha en effektivitet og overlevelsesevne som er minst like effektive, inkludert i høyintensivt engasjement, som beltesystemer. under rustning som den amerikanske M109, Polske Krab eller tyske Pzh2000, systemer som likevel er betydelig dyrere enn CAESAR.

I tillegg gjorde systemets spesifikke egenskaper det mulig å utvikle sin egen taktikk, for eksempel artilleriangrep som lar det slå i dybden av den motsatte enheten og trekke seg tilbake selv før den kan svare. Det er derfor på ingen måte overraskende at flere systemer inspirert av CAESAR er designet av de fleste av verdens store BITDer, fra porselen aux USA, av Russland au Japan et Israel.

Med utgangspunkt i denne suksessen kan vi lure på om konseptet som fødte CAESAR, det vil si assosiasjonen av et automatisert artillerisystem med et veldig mobilt kjøretøy på hjul, som favoriserer denne mobiliteten fremfor beskyttelse passiv som rustning, ikke kan avvises eller utvides til annet utstyr, noe som gjør det mulig å gjøre CAESAR ikke lenger til et system, men en ekte familie av artilleriutstyr som er i stand til å utnytte ikke bare visse teknologiske, men også doktrinære konvergenser og logistikk. Det ser ut til at Nexter, så vel som hele den franske BITD, faktisk har ferdighetene, men også systemene som er nødvendige for en slik variasjon.

Lg1 MkIII forsvarsanalyse | Artilleri | Russisk-ukrainsk konflikt
Nexters 105 mm LG1 lette haubits er i tjeneste i 7 væpnede styrker rundt om i verden, inkludert de kanadiske styrkene presentert her

Dermed har den franske industrimannen som spesialiserer seg på landvåpen i sin katalog en ekstremt effektiv lettvekts 105 mm haubits, LG1. Med en masse på bare 1,6 tonn kan den treffe mål opptil 17 km unna, med spesialiserte eller ekstra fremdriftsskaller. Lastesystemet gjør det også mulig å opprettholde en skuddhastighet på 12 skudd i minuttet, noe som gjør det til et våpen som er svært verdsatt av styrker som kreves for å operere i vanskelige miljøer, slik som de malaysiske, indonesiske, thailandske og colombianske hærene, som må kan bruke dem i jungelen.

Dette artillerisystemet kan, i likhet med 155 mm kanonen til CAESAR, finne sted ombord på et kjøretøy på hjul, enten det er 6×6 eller til og med 4×4, siden massen tar hensyn til ammunisjon og tjenere, forblir mindre enn 2,5 tonn. Et 4X4 pansret kjøretøy som Serval, og til og med lette pansrede kjøretøy med høy mobilitet som Arquus Scarab, kunne dermed utstyres med LG1, for å gjøre dem til et par like formidable som CAESAR er i dag for en «kommando»-versjon av selvgående artilleri.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Artilleri | Russisk-ukrainsk konflikt

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

Alle

3 Kommentarer

  1. […] Som allerede nevnt på dette nettstedet, ville økningen i kaliberet til konvensjonelt artilleri ha visse attraksjoner, spesielt for å effektivt kunne sende, som spesifisert i den kinesiske kunngjøringen, et 85 kg prosjektil, dvs. dobbelt så stort som et granat 155 mm, med en munningsutgangshastighet på 920 m/s, hastigheten nådd av et 155 mm skall med lang løp. Slike mål ville tillate den kinesiske pistolen å treffe fjerne mål i størrelsesorden 40 til 50 km med et konvensjonelt granat, og i størrelsesorden 80 km med et granat med ekstra fremdrift. I tillegg vil et slikt granat faktisk ha betydelig destruktiv kraft, for å overvinne for eksempel bunkere designet for å motstå 155 mm granater eller 122 mm raketter, som det sannsynligvis vil mangle hvis en operasjon mot Taiwan kommer. […]

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler

Meta-Defense

GRATIS
UTSIKT