Kina tester stealth-forbedret kampdrone

Mens ytelsen til luftvernforsvar og deteksjonssystemer fortsetter å øke, enten det skyldes økningen i effektiviteten til sensorer, den til databehandlings- og analysesystemer, samt ytelsen til selve missilene, stealth, enten de er aktive gjennom jamming og maskeringssystemer, eller passive for å redusere radarekvivalent overflate eller infrarød stråling av en enhet, er i ferd med å bli en stor utfordring kritisk for luftstyrkene. Faktisk, med hypersoniske teknologier, utgjør det den eneste mulige responsen til dags dato for å håpe på å kunne bruke luftkraft over et omstridt rom. I løpet av de siste 30 årene har det blitt gjort betydelige fremskritt på dette området, spesielt i USA, pionerer på feltet med den berømte F-117 Nighthawk som demonstrerte potensialet til denne teknologien under den første Gulf-krigen.

Siden den gang har passiv stealth-teknologi utviklet seg, slik at flerbruks kampfly som F-22 Raptor og F-35 Lightning II kan komme i bruk, og har også blitt demokratisert på planeten, Kina med J-20 og fremtiden J-35, og Russland med Su-57, som også har demonstrert kunnskap på dette området, selv om egenskapene til disse enhetene når det gjelder stealth fortsetter å bli diskutert. Imidlertid lider alle disse flyene av visse begrensninger, deres stealth er mesteparten av tiden retningsbestemt og konsentrert på frontområdet, og forringes raskt så snart flyet bærer ammunisjon, ekstra tanker eller vekt under baldakin. De mobile sonene til kampfly, som gjør at flyet kan kontrolleres, forringer også denne stealth, ikke bare når de er i bevegelse ved å lage radarrefleksjonssoner, men også ved å lage utsparinger og utstikkende kanter for å tillate bevegelse av kontrollflatene.

aurora kran vindtunnel model.jpg e1675950325322 Analyse Forsvar | Kampdroner | Militære droner og robotikk
Aurora Flight-modellen fra DARPAs CRANE-program under vindtunneltesting

For å overvinne dette problemet lanserte DARPA, Pentagons teknologiske innovasjonsbyrå CRANE-programmet for kontroll av revolusjonære fly med nye effektorer, som har som mål å erstatte mobile kontrolloverflater med trykkluftstrømmer som gjengir deres aerodynamiske effekter, uten å pålegge begrensninger, spesielt når det gjelder stealth. På slutten av fjoråret gikk programmet over i fase 2, for å designe teknologiene som er nødvendige for utformingen av en teknologisk demonstrator. Selskapet Aurora Flight Sciences, et datterselskap av Boeing, ble valgt til dette oppdraget, og sannsynligvis for å utvikle den 3,5 tonn store demonstratoren som er planlagt for fase 3, hvor den første flyvningen er forventet i 2025. Faktisk, Kunngjøringen laget av teamet kl. Aerodynamics Research and Development Center som ligger i Sichuan-provinsen, i en artikkel publisert 19. januar i det fagfellevurderte tidsskriftet Acta Aeronautica og Astronautica Sinica, laget sannsynligvis effekten av en bombe over Atlanterhavet. Faktisk, dette teamet ville allerede ha fløyet en demonstrator utstyrt med samme teknologi.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Kampdroner | Militære droner og robotikk

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler